Facebook: Πρόσληψη 10.000 ατόμων για το «metaverse» που θ' αλλάξει τα δεδομένα

Facebook: Πρόσληψη 10.000 ατόμων για το «metaverse» που θ' αλλάξει τα δεδομένα

Το νέο «metaverse» ήρθε να φέρει την επανάσταση στο Facebook.

Αν πιστεύεις πως το Facebook αποτελεί το Νο1 μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι καιρός να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Το Facebook ανακοίνωσε κάτι που έρχεται να διαμορφώσει την επόμενη πλατφόρμα που θα αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε!

Ο κολοσσός του Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα 5 χρόνια για να εργαστούν σε μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα που υπόσχεται να συνδέσει εικονικά τους ανθρώπους. Το νέο αυτό project -όπως ισχυρίζονται πολλοί- δεν είναι τόσο αθώο καθώς θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την κοινωνική πλατφόρμα που θα αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στις διαδικτυακές ζωές των ανθρώπων.

Πόσο συχνά πρέπει να ποστάρεις στο Facebook;

Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανάρτηση στο site της, την περασμένη Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ότι οι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης θα βοηθήσουν στην κατασκευή του «metaverse», μιας φουτουριστικής έννοιας για σύνδεση στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα. Τα στελέχη του Facebook διαφήμισαν το metaverse ως το επόμενο μεγάλο project μετά το διαδίκτυο για κινητά.

facebook

«Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι για να ζωντανέψουμε το metaverse, η ανάγκη για εξειδικευμένους προγραμματιστές και τεχνικούς είναι μία από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Facebook», έγραψε ο Nick Clegg, Αντιπρόεδρος των Παγκόσμιων Υποθέσεων της εταιρίας. Οι HR του Facebook στοχεύουν σε χώρες όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία για τις προσλήψεις τους.

Το Metaverse ανακοινώθηκε ήδη από τον Σεπτέμβρη

Το Facebook ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση παγκόσμιας έρευνας και συνεργασιών με ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια για την ανάπτυξη υπεύθυνων προϊόντων για το metaverse. Αλλά η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν πιθανώς 10 έως 15 χρόνια για να «πραγματοποιήσει πλήρως» πολλά από αυτά τα προϊόντα.



Σε ξεχωριστή δημοσίευση ιστολογίου την Κυριακή, η εταιρεία υπερασπίστηκε την προσέγγισή της για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων μίσους, σε απάντηση ενός άρθρου της Wall Street Journal που εξέτασε την αδυναμία της εταιρείας να εντοπίσει και να αφαιρέσει σχόλια μίσους και δημοσιεύματα με υπερβολικό περιεχόμενο βίας.