Όλη η αλήθεια για τον αλγόριθμο του ΤikTok

Όλη η αλήθεια για τον αλγόριθμο του ΤikTok

Τα μυστικά της εφαρμογής που αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

Το TikTok είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως. Μετρά σήμερα εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι είτε ανεβάζουν διάφορα videos είτε απλά απολαμβάνουν να παρακολουθούν το πλούσιο περιέχομενο που περιέχει.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εφαρμογή σου εμφανίζει videos ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου αφού ο αλγόριθμος καταγράφει καθημερινά τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεσαι. Όλα δείχνουν ωστόσο πως ο αλγόριθμος του TikTok υπερβαίνει τα όρια του απορρήτου αφού στοχεύει στις πολιτικές σου πεποιθήσεις, την ψυχική σου υγεία και προωθεί περιεχόμενο που ίσως δεν θέλεις να δεις. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα για την πιο σκοτεινή πλευρά του αλγορίθμου.

via GIPHY

Αποφεύγεις τα μετρητά; Κάνε το κινητό σου να λειτουργεί ως χρεωστική κάρτα με ένα κλικ



H αλήθεια πίσω από τον αλγόριθμο του TikTok

Πέρυσι, χρήστες του TikTok έγραψαν μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο «Πώς το TikTok προτείνει βίντεο #ForYou». Η ανάρτηση κατέρριψε τον αλγόριθμο με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιεχόμενο, είτε πρόκειται για σχολιασμό είτε για likes, είτε για ορισμένα hashtags.

Παραδόξως, ένας από τους ισχυρότερους δείκτες ενδιαφέροντος είναι η παρακολούθηση ενός βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσες να παρακολουθήσεις κάτι από περιέργεια αλλά όχι πραγματικό ενδιαφέρον και αυτό καθορίζεται ως κατηγορία που θέλεις περισσότερο.

Το ιστολόγιο ανέφερε επίσης ότι το TikTok τείνει να διαφοροποιεί το είδος του περιεχομένου που σου δείχνει, ώστε να δίνει πρόσθετες ευκαιρίες να ανακαλύψεις νέες κατηγορίες περιεχομένου, να ανακαλύψεις νέους δημιουργούς και να βιώσεις νέες προοπτικές.

Δημιουργία μυστικής συνομιλίας; 5 κρυφά κόλπα του Instagram που αγνοείς

Πηγή κεντρικής: pexels.com