Πώς θα διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του laptop σου

Πώς θα διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του laptop σου

Μικρά καθημερινά μυστικά τα οποία θα κάνουν καλύτερη τη χρήση του αγαπημένου σου υπολογιστή.

Σε καμία από εμάς δεν αρέσει να τρέχει να ψάχνει μπρίζα για να φορτίσει το laptop της ώστε να προλάβει να μην κλείσει. Η αλήθεια είναι πως οι νέοι φορητοί υπολογιστές είναι πολύ πιο αποδοτικοί στον τομέα της μπαταρίας σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα ωστόσο πολλές από εμάς κάνουν κακή χρήση με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

kinito karta

Αποφεύγεις τα μετρητά; Κάνε το κινητό σου να λειτουργεί ως χρεωστική κάρτα με ένα κλικ

Πώς θα διαρκεί περισσότερο η μπαταρία του υπολογιστή σου- Όλα τα tips

via GIPHY

1) Χρησιμοποίησε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Επίλεξε «Επιλογές τροφοδοσίας» στον πίνακα ελέγχου και προσάρμοσε το σχέδιο παροχής ενέργειας σε «εξοικονόμηση ενέργειας» για να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια όταν ο φορητός σου υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος.

2) Χρησιμοποίησε εφαρμογές που αναλύουν την υγεία της μπαταρίας

Στον πίνακα ελέγχου, μπορείς να ελέγξεις την υγεία της μπαταρίας σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άλλες εφαρμογές όπως BatteryInfoView, BatteryCare και BatteryMon για να παρακολουθείς την υγεία της μπαταρίας.

3) Απενεργοποίησε τις αχρησιμοποίητες συσκευές και τις θύρες.

Εξωτερικές συσκευές όπως ποντίκι, Wi-Fi, εξωτερικά ηχεία και Bluetooth μπορούν να εξαντλήσουν την μπαταρία σου. Όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται, απενεργοποιήσέ τα.

4) Μειώσε τη φωτεινότητα της οθόνης.

Μια φωτεινή οθόνη θα εξαντλήσει την μπαταρία σου. Μείωσε τη φωτεινότητα της οθόνης όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να καταπονείς τα μάτια σου.

5) Φόρτισε το laptop σου πριν εξαντληθεί εντελώς η μπαταρία

Εάν εργάζεσαι καθημερινά στον φορητό υπολογιστή σου μην περιμένεις να τον φορτίσεις όταν αδειάσει τελείως η μπαταρία, καθώς αυτό μπορεί να να βλάψει την μπαταρία. Εάν το laptop σου λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου (οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές λειτουργούν), φόρτισέ το όσο υπάρχει ακόμα λίγη μπαταρία.

6) Πες ναι στην απενεργοποίηση/αδρανοποίηση.

Εάν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τον φορητό υπολογιστή σου για λίγες ώρες, απενεργοποίησέ τον για να εξοικονομήσεις ενέργεια και μπαταρία.



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσες ώρες πρέπει τελικά να ξοδεύουμε στα social media ημερησίως;

Το νέο Covid Free app που αξίζει να κατεβάσεις στο κινητό σου