Πρόσεξε όσα λες, το κινητό σου καταγράφει τα πάντα- Πώς θα πάψει να σε ηχογραφεί

Πρόσεξε όσα λες, το κινητό σου καταγράφει τα πάντα- Πώς θα πάψει να σε ηχογραφεί

O απόλυτος οδηγός για να διασφαλίσεις την ιδιωτικότητά σου.

Τα κινητά και οι λοιπές συσκευές (tablet, smartwatch κ.ά) συνεχίζουν να εξελίσσονται στα πιο απαραίτητα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Όλες αφιερώνουμε αρκετές ώρες της ημέρας μας σε αυτά αφού μας επιτρέπουν να συνομιλήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να διεκπεραιώσουμε διάφορες εργασίες.

Ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να κάνουν παραβιάσεις στη διατήρηση των δεδομένων των χρηστών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως η Apple αντιμετώπισε μία μικρή κρίση, όταν έγινε γνωστό πως οι delevopers της έχουν πρόσβαση σε αρκετές από τις καταγραφές του Siri.

Πώς θα πάψει να σε ηχογραφεί το κινητό σου

Εάν λοιπόν η αποθήκευση οποιωνδήποτε ηχητικών δεδομένων εν αγνοία σου είναι κάτι που σε αφορά, οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχει τρόπος για να την παρεμποδίσεις. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή ανεξάρτητα από τον τύπο συσκευής που διαθέτεις. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις βήμα-βήμα πώς θα το κάνεις.

via GIPHY

Εάν έχεις i-phone: Πώς αποτρέπεις τα apps να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο. Πηγαίνεις στα Settings. Επιλέγεις Privacy. Επιλέγεις Microphone. Τσεκάρεις ποιες εφαρμογές έχουν "εξουσιοδοτηθεί" και τις απενεργοποιείς. Πώς απενεργοποιείς το Siri σε iOS 12 και 11. Πηγαίνεις στα Settings. Επιλέγεις Siri & Search. Απο-επιλέγεις Listen for Hey Siri, Press Home for Siri και Allow Siri When Locked. Επιλέγεις Turn Off Siri, όταν εμφανιστεί η ερώτηση. Πώς απενεργοποιείς το Siri on iOS 10. Πηγαίνεις στα Settings. Επιλέγεις General. Επιλέγεις Siri. Επιλέγεις Turn Off Siri.

Εάν έχεις Android: Πηγαίνεις στα Settings. Επιλέγεις Google. Επιλέγεις το Search κάτω από την κεφαλίδα Services. Κάνεις login στο My Activity της Google, το οποίο διατηρεί μία database της διαδικτυακής σου δραστηριότητας. Επιλέγεις τα φίλτρα Date & Product. Επιλέγεις Deselect All. Επιλέγεις Voice & Audio. Επιλέγεις Αpply. Επιλέγεις Voice and Audio. Επιλέγεις View recording και πατάς το play.

Εάν έχεις Google Pixel: Πηγαίνεις στα Settings. Επιλέγεις Privacy. Επιλέγεις Permissions Manager. Επιλέγεις Microphone. Επιλέγεις κάθε εφαρμογή κάτω από το ALLOWED, που θέλει να πάψει να χρησιμοποιεί το μικρόφωνό σου. Πώς θα σταματήσεις το feature της Google Now Playing: Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να το αποκόψεις εντελώς, μπορείς όμως να το κάνεις να σταματήσει να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος και να συνδέεται με τις ειδοποιήσεις. Η Google ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες ποτέ δεν διαρρέουν, ούτε καν στην ίδια την εταιρεία ακόμη και για εφαρμογές που λειτουργούν όπως το Shazam.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙABAΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: