Γιατί βλέπεις τους φίλους σου με συγκεκριμένη σειρά στα stories του Instagram;

Γιατί βλέπεις τους φίλους σου με συγκεκριμένη σειρά στα stories του Instagram;

Κάποιοι νομίζουν ότι ο αλγόριθμος δουλεύει με βάση το ποιοι επισκέπτονται περισσότερο το προφίλ μας όμως πραγματικότητα απέχει αρκετά από αυτό.

Τα stories του Instagram είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή features της εφαρμογής. Εκατομμύρια χρήστες του app ποστάρουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους και περιμένουν να δουν πόσοι από τους ακολούθους τους θα τα παρακολουθήσουν και τι αντιδράσεις θα λάβουν.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται σταθερά σε συγκεκριμένες θέσεις στη λίστα θεατών των stories σου ή ανά διαστήματα να δίνουν τη θέση σε άλλους χρήστες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο κοιτάς ποιοι χρήστες βλέπουν την ιστορία σου στο Instagram, μάλλον αγνοείς το τι καθορίζει τη σειρά των ατόμων της λίστας. Η σειρά μπορεί να σου φαίνεται εντελώς τυχαία όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Έξυπνοι τρόποι για να αυξήσεις το engagement στα social media

Τι σημαίνει η σειρά των θεατών στα Instagram stories σου

Σύμφωνα με το Status Brew, οι θεατές της ιστορίας του Instagram δεν κατατάσσονται χρονολογικά. Το Instagram διατηρεί σκόπιμα μυστικούς τους αλγόριθμους ωστόσο υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις πίσω από τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι θεατές των ιστοριών σου.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντος του Instagram, ανέφερε στο The Verge πως οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην κορυφή είναι αυτή με τους οποίους εμείς ασχολούμαστε περισσότερο και όχι το αντίθετο. O αλγόριθμος της εφαρμογής αναγνωρίζει το με ποιους αλληλεπιδρούμε συχνά και έτσι τους τοποθετεί ψηλά στη λίστα, αφού ξέρει ότι είναι τα προφίλ που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Στα μάτια του αλγορίθμου αλληλεπίδραση μπορεί να σημαίνει ένα σύνολο πραγμάτων όπως η επίσκεψη σε ένα προφίλ, το like και το σχόλιο. Την παραμικρή μας ενέργεια, από άγγιγμα σε swipe, ο αλγόριθμος την αναλύει και την καταγράφει πολύ προσεκτικά. Η λίστα θεατών ιστορίας φαίνεται επίσης να τοποθετεί χαμηλά τους λογαριασμούς που δεν ακολουθείς.

Πηγή κεντρικής: pexels.com