Πώς θα προστατεύσεις το κινητό σου από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι

Πώς θα προστατεύσεις το κινητό σου από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι

Oι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αισθητά τις συσκευές μας προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει για αρκετές εργαζόμενες, με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί καθημερινά προέκταση του χεριού μας. Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια. Όλες χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας στην παραλία για να ακούσουμε μουσική, να βγάλουμε φωτογραφίες (και Instagram-stories) και να στείλουμε μηνύματα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η παρατεταμένη έκθεση του κινητού στη θερμότητα, η οποία προκαλεί υπερθέρμανση και μπορεί να καταστρέψει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τις πιο σημαντικές συμβουλές για να διατηρείς το smartphone σας ασφαλές το καλοκαίρι.

Μάθε τα πάντα για το Twitter Spaces και πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Πώς θα προστατεύσεις το κινητό σου από τον καύσωνα- Όλα τα tips

Σύμφωνα πάντα με την Apple η ορθή λειτουργία των iPhones εξασφαλίζεται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Σε χαμηλότερες ή υψηλότερες θερμοκρασίας η συμπεριφορά του iPhone κινητού μπορεί να αλλάξει, προκειμένου να αυτό-ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

Όταν η συσκευή μας λειτουργεί σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου επηρεάζεται η διάρκεια της μπαταρίας του. Στην ιστοσελίδα της Apple, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η χρήση μιας συσκευής iOS σε πολύ θερμές συνθήκες μπορεί να μειώσει μόνιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις περισσότερες Android συσκευές όταν εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

1) Μην αφήνεις το τηλέφωνό σου εκτεθειμένο στο ηλιακό φως για μεγάλες χρονικές περιόδους

Τοποθέτησε το κινητό σου σε σκιερό μέρος, ιδανικά μέσα σε μια τσάντα την οποία δεν βλέπει ο ήλιος. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις την υπερθέρμανση της συσκευής σου και θα προστατεύσεις την μπαταρία της.

2) Μείωσε την φωτεινότητα της οθόνης

Η οθόνη του τηλεφώνου σου ασκεί μεγάλη πίεση στην μπαταρία, οπότε αν ο στόχος σου είναι να αποφύγεις την υπερθέρμανση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις χειροκίνητα τη φωτεινότητά της στο χαμηλότερο επίπεδο.

3) Κλείσε τις εφαρμογές που «τρώνε» την μπαταρία

Μια από τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις στο μενού ρυθμίσεων των iPhone και των σύγχρονων τηλεφώνων Android είναι: το εργαλείο χρήσης μπαταρίας. Εκεί θα δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της μπαταρίας σου ώστε να τις απενεργοποιήσεις για τις επόμενες ώρες.

Το εργαλείο χρήσης μπαταρίας, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο υπομενού ρυθμίσεων μπαταρίας ενός τηλεφώνου, είναι ένας τρόπος για να οπτικοποιήσεις και να παρακολουθήσεις τον τρόπο με τον οποίο η μπαταρία του τηλεφώνου σου κατανέμει τους πόρους της. Με τον τερματισμό μεγάλων εφαρμογών που απαιτούν ενέργεια, θα μειώσεις το συνολικό φόρτο εργασίας της μπαταρίας σου. Όσο μικρότερος είναι ο φόρτος εργασίας, τόσο πιο δροσερή θα είναι η μπαταρία.

4) Βγάλε το κινητό από την θήκη

Ναι, κι όμως. Το να αφαιρέσεις το τηλέφωνό σου από τη θήκη του είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να βοηθήσεις την μπαταρία να κρυώσει. Εάν σχεδιάζεις να είσαι έξω στη ζέστη για αρκετές ώρες, προσπάθησε να αφαιρείς την θήκη από τη συσκευή σου για λίγα λεπτά και να το τοποθετείς σε σκιερό μέρος.

5) Επένδυσε σε ένα ανεμιστηράκι κινητού

Κακά τα ψέματα, ο ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρυώσεις το τηλέφωνό σου είναι να αγοράσεις έναν ειδικό ανεμιστήρα τηλεφώνου. Είναι φτιαγμένα ακριβώς για να προστατεύουν τη συσκευή σου από την υπερθέρμανση και μπορείς να τα χρησιμοποιείς όσο παίζεις διάφορα παιχνίδια ή σερφάρεις στο διαδίκτυο.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com