Μετά την ανασκόπηση του Spotify για το 2023 έρχεται και αυτή του Instagram αλλά πόσο ασφαλής είναι;

Τζένη Ντεμιράι
Μετά την ανασκόπηση του Spotify για το 2023 έρχεται και αυτή του Instagram αλλά πόσο ασφαλής είναι;

Tο Wrapped ισχυρίζεται ότι παρουσιάζει μία σε βάθος ανάλυση των δεδομένων σου στο Instagram.

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η κυκλοφορία του Spotify Wrapped, το οποίο δίνει μία ευκαιρία στους χρήστες να έχουν τη μουσική τους χρονιά κατανεμημένη σε διασκεδαστικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να τα μοιραστούν και να τα συγκρίνουν με τους φίλους τους.

Μία νέα εφαρμογή υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο και για το Instagram, αλλά πόσο ασφαλές είναι αυτό για τα προσωπικά μας δεδομένα;

Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην ανασκόπηση του 2023 στο Instagram, πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή Wrapped, η οποία ισχυρίζεται ότι δείχνει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τον λογαριασμό σου στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, το Wrapped ισχυρίζεται ότι παρουσιάζει μία σε βάθος ανάλυση των δεδομένων σου, αφού το κατεβάζεις εσύ από το Instagram. Για να γίνει αυτό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς στη Δραστηριότητα σου και επιλέξεις λήψη των πληροφοριών σου.

Το Wrapped ισχυρίζεται ότι μερικά από τα δεδομένα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνουν πόσοι άνθρωποι κάνουν screenshot τις αναρτήσεις σου, πόσοι χρήστες σε έχουν μπλοκάρει και με ποιους αλληλοεπιδράς περισσότερο.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες που δοκίμασαν την εφαρμογή, δεν πείστηκαν για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, αφού ισχυρίστηκαν ότι το Wrapped τους δείχνει διαφορετικά στοιχεία σε κάθε προσπάθεια.

«Είμαι 90% σίγουρος ότι είναι ανακριβές», έγραψε ένας χρήστης. «Μόλις το κατέβασα και κάθε φορά που έμπαινα στο λογαριασμό μου και κοίταζα τα νούμερα, άλλαζαν. Το πιο εμφανές λάθος ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που με έχουν μπλοκάρει, ο οποίος πήγε από 1 σε 2 και μετά σε 12 σε διάστημα 5 λεπτών. Δεν θα το εμπιστευόμουν»!

laptop-3781384_1280.jpg

Πόσο ασφαλές για τα προσωπικά σου δεδομένα είναι το Instagram Wrapped

Καθώς για τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Instagram απαιτείται να μοιράζεσαι προσωπικά σου δεδομένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν μήπως το Instagram Wrapped δεν είναι αρκετά ασφαλές.

Την ίδια στιγμή στην πολιτική απορρήτου του Wrapped, Wrapped Labs αναφέρεται:

«Για μια καλύτερη εμπειρία, κατά τη χρήση της υπηρεσίας μας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να μας παράσχετε ορισμένες πληροφορίες που μπορούν να ταυτοποιηθούν προσωπικά. Οι πληροφορίες που ζητάμε θα διατηρηθούν από εμάς και θα χρησιμοποιηθούν όπως περιγράφεται στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί υπηρεσίες τρίτων που ενδέχεται να συλλέγουν πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίησή σας».

Η πολιτική τους ισχυρίζεται επίσης ότι η Wrapped κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, αλλά «δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλειά τους».