H πραγματική ιστορία της εξαφάνισης μιας κάλτσας και tips να μην την... ξαναχάσετε ποτέ

Νικολέττα Ράλλη
H πραγματική ιστορία της εξαφάνισης μιας κάλτσας και tips να μην την... ξαναχάσετε ποτέ

Ένα post για τις νοικοκυρές όλου του κόσμου

Έχει συμβεί σε εμένα, έχει συμβεί στις φίλες μου και είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί και σε πολλές από εσάς. Όλα ξεκίνησαν στην παιδική μου ηλικία. Τότε φυσικά δεν έβαζα πλυντήριο, αλλά ακόμα θυμάμαι την μαμά μου να φωνάζει "Λείπει η μια ροζ κάλτσα σου", την αδερφή μου να με κατηγορεί ότι της έχασα τις καινούργιες αθλητικές τις κάλτσες, τον μπαμπά μου να ψάχνει τις δικές του (τις οποίες τελικά τις φόραγε η αδερφή μου και τον αδερφό μου να μην έχει άποψη, γιατί απλά ήταν πολύ μικρός. Τα χρόνια πέρασαν και άρχισα να παρατηρώ ότι κάποιες από τις κάλτσες έμεναν μόνες χωρίς το ταίρι τους στον πάτο των απλύτων, κάποιες άλλες είχαν χωθεί κάτω από κάποιο έπιπλο και λίγες από αυτές μετά την είσοδο τους στο πλυντήριο, απλά δεν επέστρεφαν ποτέ! Ένα μυστήριο το οποίο με τυραννά μέχρι και σήμερα!

Το θεωρώ φυσιολογικό σε ένα σπίτι που μένουν πολλά άτομα, άρα και πολλά ζευγάρια κάλτσες, κάπου εκεί μεταξύ μπουγάδας και χαμού να υπάρχουν απώλειες. Αλλά, πως είναι δυνατόν και απευθύνω τον λόγο και σε εσάς, στην ενήλικη ζωή μου, τώρα που πια μένω μόνη να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και το αποτέλεσμα να είναι αυτό;

DSC 3643~2

Δεν σας κρύβω ότι πριν γράψω αυτό το post, πέρασα ώρες ατελείωτες στον κυβερνοχώρο και η αλήθεια είναι ότι βρήκα πολλές απαντήσεις, αλλά ακόμη περισσότερες ομοιοπαθούσες. Αυτό που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή είναι το παρακάτω link, το οποίο περιγράφει το παράλληλο σύμπαν στο οποίο έχουν μαζευτεί όλες οι χαμένες κάλτσες του πλανήτη και τον μαγικό τρόπο, με τον οποιο διακτινίστηκαν εκεί.

socks web

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε εμείς, έτσι ώστε να προλάβουμε αυτόν τον μάταιο χωρισμό;
Οι λύσεις είναι τρεις. Κάνουμε την κλασική "φωλίτσα" για τις μακριές κάλτσες, ώστε να καθαριστούν καλά. Μια πιο μικρή "φωλίτσα" για τα σοσόνια, έτσι ώστε να μην χωριστούν κατά την διάρκεια της πλύσης. Και τέλος με ένα μανταλάκι ή συνδετήρα πιάνουμε τις κάλτσες μας (και τις απλώνουμε και κατευθείαν).

DSC 3647~2

Που να ρίξετε μια τελευταία ματιά πριν βγείτε για ψώνια:
1) Στον πάτο των απλύτων.
2) Μέσα στα ρούχα που πλύθηκαν με τις κάλτσες. (τσέπες, t-shirt, μαξιλαροθήκες)
3) Κάτω από το πλυντήριο
4) Μέσα στα παπούτσια σας.
4) Στην ζαρντινιέρα του από κάτω.

Tips
Τις κάλτσες που έμειναν ορφανές, να τις βάζετε σε ένα καλάθι, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύκολο να τις "ταιριαξετε" όταν θα βρείτε το χαμένο ταίρι.

lost socks-2

Τώρα αν περάσουνε μήνες και δεν το βρείτε, μια ευχάριστη λύση, για να μην τις πετάξετε είναι αυτή:

e2d5adf347a15ad11cd3f3dbeec5d12f

Καλή μας εβδομάδα και εύχομαι από εδώ και στο εξής, λιγότερες απώλειες....

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook.

Με ακολουθείτε στο twitter.

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram.