In Hot Yoga We Trust: 'Η αλλιώς πώς θα κάνουμε ΤΟ κορμί ενόψει καλοκαιριού

Νικολέττα Ράλλη
In Hot Yoga We Trust: 'Η αλλιώς πώς θα κάνουμε ΤΟ κορμί ενόψει καλοκαιριού

Summer is Loading

Καλό μήνα!!!

Αφού το γλεντήσαμε στις διακοπές του Πάσχα, φτιάξαμε στεφάνι και πιάσαμε για τα καλά τον Μάη, σε κάποιον εξοχικό προορισμό και όλα αυτά συνοδεύτηκαν από πολύ φαγητό, πιοτό και καλή παρέα, νομίζω ότι τώρα, αυτή την στιγμή που διαβάζεται αυτή την στήλη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πως θα χάσετε αυτά τα παραπανίσια κιλά και πως θα αποκτήσετε ΤΟ κορμί και φέτος το καλοκαίρι. Δεν θα μιλήσουμε για εξαντλητικές δίαιτες, γιατί όπως λέει και ένας σοφός "οποίος χάνει την όρεξη του χάνει την υγεία του", αλλά για το πως με λίγη προσοχή και το σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης μπορούν να γίνουν πράγματα και θαύματα. Την προσοχή για το φαγητό την αφήνω σε εσάς, γιατί πιστεύω ότι ΟΛΕΣ μας ξέρουμε τι παχαίνει και τι ομορφαίνει. Όσο για τον τρόπο εκγύμνασης θα σας συστήσω αυτόν που έχω επιλέξει εγώ τον τελευταίο χρόνο και πραγματικά μου έχει αλλάξει όλη την ζωή! Την Hot Yoga!

Πριν περίπου από ένα χρόνο με αφορμή ένα γύρισμα, για την εκπομπή που κάνω για το MTV, "Many ways to love your Body, Find Yours" (δες την εκπομπή εδώ) γνώρισα την yogi δασκάλα μου Ελένη Πρέκα και ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την hot yoga. Από τότε, παρότι έκανα πολλές εκπομπές με διαφορετικούς και εξαιρετικούς τρόπους εκγύμνασης "κόλλησα" με την Hot Yoga. Οι λόγοι πολλοί και ουσιαστικοί, αλλά θα αναφερθώ στην συνέχεια.

girls cb016

Τι είναι η Hot Yoga;
Η Hot yoga είναι μια σειρά από στάσεις yoga που πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενο δωμάτιο γύρω στους 40 βαθμούς και 50% υγρασία. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι το ελάχιστο 38 βαθμούς Κελσίου για να έχει κάποιος τα οφέλη τής hot yoga (να είναι δηλαδή πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος).

Πλεονεκτήματα Υγιείας

ΖΕΣΤΗ
Το δωμάτιο ζεσταίνεται για να ζεστάνει τους μυς και να προκαλέσει εφίδρωση. Οι ζεστοί μύες τεντώνονται καλύτερα και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Η ζέστη αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες στην προσπάθεια του να παραμείνει δροσερό, ενώ γυμνάζεται. Η ζέστη διαστέλλει τα τριχοειδή αγγεία, διανέμοντας οξυγόνο στους μυς, τους αδένες, τα όργανα και άλλους ιστούς αποτελεσματικότερα, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση των τοξινών.

mathima ecb47

ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα, αποβάλει τις τοξίνες μέσω τής εφίδρωσης. Η λειτουργία τού ιδρώτα είναι η ψύξη ενός υπερθερμαίνου σώματος μέσω τής εξάτμισης. Υπάρχει μια αμφισβήτηση για το κατά πόσο ο ιδρώτας «αποβάλλει τα τοξικά κατάλοιπα από το σώμα», ωστόσο, όσοι εξασκούν την Hot Yoga υποστηρίζουν ότι η εφίδρωση απομακρύνει τα κατάλοιπα, σε επιφανειακό επίπεδο, όπως νέφος και βρωμιά από τους πόρους τού δέρματος και σε βαθύτερο επίπεδο μεταφέροντας κατάλοιπα μακριά από το συκώτι και τους νεφρούς. Η εφίδρωση ερεθίζει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΡΟΥΣ
Πολλοί στρέφονται στην Hot Yoga, για να χάσουν κιλά, λόγω των ισχυρισμών ότι ενσωματώνει πολλές διαφορετικές όψεις τής απώλειας βάρους και διατήρησης αυτής όπως την άσκηση, την μείωση του στρες και την διέγερση του θυροειδούς. Επειδή η Hot Yoga αυξάνει τους παλμούς τής καρδιάς το σώμα δουλεύει, για να διατηρήσει την θερμορρύθμιση (thermoregulation), αυξάνοντας την κατανάλωση θερμίδων χωρίς τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στους συνδέσμους ρυθμικές ασκήσεις τύπου jogging και άλλες. Η Hot Yoga αποσκοπεί επίσης στην αύξηση της οξείδωσης των λιποειδών κυττάρων.

fw 32600

ΜΕΙΩΣΗ ΑΓΧΟΥΣ
Η άσκηση, οι βαθιές αναπνοές και ο διαλογισμός έχουν δείξει ότι μειώνουν το άγχος και η Hot Yoga συνδυάζει και τα τρία. Η προσπάθεια του μυαλού να συγκεντρωθεί στις στάσεις σε ένα ζεστό περιβάλλον αποσπά και απομακρύνει από τα ερεθίσματα άγχους. Χαμηλότερα επίπεδα στρες παρέχουν καλύτερο και ευκολότερο ύπνο, ο οποίος βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών τού σώματος. Συνολικά τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους μειώνουν την αύξηση του σωματικού βάρους, μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών και ασθενειών, χαμηλώνουν τους παλμούς τής καρδιάς και την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την διάθεσή μας.
πηγη: hot-yoga.gr

Τι κέρδισα εγώ από την Hot Yoga;

1) Αδυνάτισα. Όχι ότι είχα παχύνει, αλλά σε σημεία που είχα γίνει πιο "τσουπωτή" επανήλθα και μάλιστα σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Αυτό δεν συνέβει επειδή "έκοψα" τις κακές συνήθειες στο φαγητό, αλλά μέσω της γυμναστικής. Πιο συγκεκριμένα εγώ έχω επιλέξει Hot Iron Yoga, που είναι Hot Yoga με βάρη.

2) Ενσωματώθηκα σε ένα όμορφο κοινωνικό σύνολο, σε μια ομάδα. Είτε πρόκειται για τον χώρο της δουλειάς μας, είτε για τον χώρο που έχουμε επιλέξει για μια δραστηριότητα, είναι πολύ ωραίο και υγιές να κοινωνικοποιείσαι. Έχω κάνει φιλίες μέσα από τα μαθήματα και έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους.

3) Έμαθα την έννοια του dettox και του retreat. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και να προσφέρουμε και μόνοι μας, στον εαυτό μας, με μια εβδομάδα αποχής από κακή διατροφή, άγχος, φασαρία, κινητό, τεχνολογία και αντικατάσταση από γιόγκα, χαλάρωση, διαλογισμό, όμορφη μουσική και καλή παρέα. Εμείς πέρυσι είχαμε επιλέξει την Μύκονο και αναμένω το επόμενο retreat μας, που θα γίνει πάλι στο νησί! Μπορείτε να το κάνετε και εσείς τώρα στις διακοπές, ακόμα και με μια επίσκεψη στο ξεχασμένο σας χωριό.

4)Ίσιωσα και ψήλωσα! Εκεί που πάντα λόγω κούρασης ή επειδή ξεχνιόμουν και είχα μια στάση σώματος καμπουριαστή, ξεδιπλώθηκε το κορμί. Νιώθω σαν να πήρα πόντους και ότι ακόμα και το περπάτημα μου έχει γίνει σαν αυτό της μπαλαρίνας.

5) Ζω το και χαίρομαι το τώρα...

me and helen 7192b

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram