10 λόγοι που αγαπώ την Σκύρο και αξίζει να το κάνεις και εσύ!

Νικολέττα Ράλλη
10 λόγοι που αγαπώ την Σκύρο και αξίζει να το κάνεις και εσύ!

Ένας υπέροχος καλοκαιρινός-και όχι μόνο-προορισμός

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!! Εύχομαι πραγματικά να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας, αλλά και το μυαλό σας με όμορφες αναμνήσεις, ανεξαρτήτως αν μείνατε στην πόλη σας ή αν ταξιδέψατε σε κάποιον ιδιαίτερο για εσάς προορισμό. Ένας τέτοιος, ιδιαίτερος προορισμός, είναι για εμένα, το νησί της Σκύρου! Πήγα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1999, μιας και το τότε αγόρι μου καταγόταν από εκεί και παρότι αυτή η σχέση κάποια στιγμή τελείωσε και αντικαταστάθηκε από μια δυνατή φιλία, η σχέση μου με το νησί δεν σταμάτησε ποτέ..

Επειδή πολλές από εσάς βρίσκεστε ήδη σε αναζήτηση, για το τι θα κάνετε στις φετινές διακοπές, θέλω να μοιραστώ μαζί σας, δέκα λόγους (μπορώ να σας πω και χίλιους), που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το νησί της Σκύρου. Καλό "ταξίδι"!

1. Φαγητό
Οποιαδήποτε από εμάς σέβεται τον εαυτό της, πρέπει τα κιλά που έχασε για να φορέσει το τέλειο μπικίνι να τα πάρει πίσω τουλάχιστον στο μισό, δοκιμάζοντας από όλα τα καλά. Η Σκύρος αυτό μπορεί να στο προσφέρει στο μέγιστο. Το menu έχει, από κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες ή μακαρόνια, κόκορα με χωριάτικες χυλοπίτες και μυζήθρα σκυριανή, γραβιέρες και τυριά όλων των ειδών και φυσικά την αστακομακαρονάδα που θεωρείται και η σπεσιαλιτέ του νησιού.

IMG 2719 7034d

2. Low Budjet
Επειδή ακριβώς από πάνω γράφω για αστακομακαρονάδα, να προσθέσω ότι ένα τέτοιο "πιάτο" δεν θεωρείται απαγορευτικό στην τιμή, όπως συνηθίζεται. Τελευταία φορά που πήγαμε και φάγαμε μια παρέα 7 ατόμων, μαζί με τα παρελκόμενα, πληρώσαμε 15 ευρώ το άτομο! Τα κοκτέιλ επίσης ξεκινάνε από 6 ευρώ, ενώ ο καφές από 2 ευρώ. Όσον αφορά την διαμονή, οι επιλογές πολλές. Από ενοικιαζόμενα δωμάτια χαμηλού κόστους, έως πολυτελή ξενοδοχεία σε λογικές τιμές. Για την μεταφορά, αρκεί να σας πω, ότι τα αεροπορικά εισιτήρια "πήγαινε-έλα" Αθήνα- Σκύρο, μου κόστισαν 50 ευρώ!

IMG 2670 e00cb

3. Παραλίες
H Σκύρος έχει πολλές, μα κυρίως "μαγικές" παραλίες για όλα τα γούστα. Οργανωμένες όπως είναι τα Μαγαζιά, για οικογένειες και παρέες με hangover, απόμερες όπως είναι ο Πεύκος, οπού από το όνομα του και μόνο, φαντάζεστε τι σας περιμένει και εκείνες στο "πουθενά", που πηγαίνει κανείς περπατώντας (αρκετά) ή με βάρκα, όπως είναι η Αγαλίπα. Αξίζει!

νκξ 3fb7c
61288593 09c19

4. Wedding Tales
Αν έχετε σκεφτεί να παντρευτείτε σε νησι, τότε η Σκύρος είναι η καλύτερη επιλογή! Πρώτος λόγος, όλα τα παραπάνω και παρακάτω για ένα τριήμερο γλέντι όπως σας αξίζει. Δεύτερος λόγος ότι έχει τα πιο όμορφα και γραφικά εκκλησάκια στα πιο τέλεια σημεία. Last but not least, μπορείτε να παντρευτείτε όπου εσείς επιλέξετε και θέλετε, ακόμα και πάνω στο κύμα της θάλασσας, με πολιτικό γάμο και θα σας το κανονίσω εγώ, που ξέρω τον δήμαρχο. (Πληροφορίες εντός)

DSC 0820~2 25fb3
DSC 0829 97f08

5. Night Out
Οι επιλογές διασκέδασης πολλές! Από εναλλακτικά μπαράκια με lounge μουσική και δροσιστικά κοκτέιλ, μέχρι πιο Αrtistico μαγαζιά, για κρασί και μπύρα, υπό τους ήχους του Σωκράτη Μάλαμα και της Janis Joplin. Αργά την νύχτα και μέχρι τα ξημερώματα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα μαγαζιά της πλατείας, οπού κυριολεκτικά καίγεται τον πελεκούδι.

ω σξξ 8175a

"Ηρώον"

6. Summer Lovers
Θα είστε μόνο κορίτσια και δεν θέλετε να παραμείνετε έτσι; Στην Σκύρο αδερφές μου, στην Σκύρο; Από το πρώτο βράδυ κιόλας, αν δεν σας πλησιάσουν σε κάποιο μπαρ, να σας κεράσουν σφηνάκι, για να μην πω από την στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι, θα είστε απλά η εξαίρεση του κανόνα.

IMG 2624 674a6

Πρώτο φιλί με αυτή την θέα

7. Ηλιοβασίλεμα
Όλοι λένε για το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και καλά κάνουν. Σαν τα ηλιοβασιλέματα και τα "ξημερώματα" όμως της Σκύρου δεν έχει!

IMG 2771 4e820

8. Η Φύση μας καλεί
Η Σκύρος είναι ένα νησί με πραγματικά ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Κοιτώντας την από ψηλά παρατηρείς ότι το βόρειο μέρος (Μερόη) είναι γεμάτο πλούσια βλάστηση με πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακτή, αλλά και γεωργικές εκτάσεις, ενώ το νότιο μέρος (Βουνό) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έντονα βραχώδες με απόκρημνες βραχώδεις ακτές και θαλάσσια σπήλαια.
Μην παραλείψετε να γνωρίσετε από κοντά τα σκυριανά αλογάκια, (Equus cabalus skyriano), μοναδική στον κόσμο σήμερα φυλή, χαρακτηρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση,υπό τον κίνδυνο της εξαφάνισης.

skyros-01 641a4

Η χώρα

9. Πολιτιστικα δρώμενα
Όλο το καλοκαίρι στην Σκύρο, γίνονται, κυριολεκτικά, "πράγματα". Από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στα γραφικά θεατράκια του νησιού, μέχρι και το φεστιβάλ μαγειρικής, που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος, στις 12-15 Ιουνίου με την μαγική "πινελιά" του Βασίλη Καλλίδη. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει...

 ηνκ fe5b0

10. Love is all around
Παντού βρίσκεις την αγάπη, αρκεί να κοιτάς και δεξιά και αριστερά και πάνω και κάτω...

DSC 0767~2 80cb0

ΥΓ: Τι επεισοδιάρα ήταν αυτή στο Game Of Thrones;;;

Επικοινωνείτε μαζι μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμαζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram