Τι δεν πρέπει να λείψει από την ζωή σου αυτές τις γιορτές!

Νικολέττα Ράλλη
Τι δεν πρέπει να λείψει από την ζωή σου αυτές τις γιορτές!

 

 

Καλή σας εβδομάδα φίλες μου, από την γιορτινή Θεσσαλονίκη. Στο κλίμα των ημερών, σαν παιδί και εγώ, έχω παρασυρθεί για τα καλά από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ενώ η ζωή μου πλέον μοιράζεται σε δυο πόλεις, κάτι το οποίο αξίζει να μοιραστώ μαζί σας σε επόμενο post, θέλω και αυτά τα Χριστούγεννα να έχουν αυτό που τους αρμόζει, μέχρι και τα επόμενα που θα είναι ακόμα καλυτέρα. Δεν θυμάμαι αν σας το είχα αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, αλλά για μένα αυτή η περίοδος είναι πραγματικά «The most wonderful time of the year»!

Σήμερα θέλω να δούμε (διαβάσoυμε) μαζί, εκείνα τα πράγματα που πρέπει εμείς να κάνουμε, για να γίνουν οι ημέρες που ακολουθούν, πιο γιορτινές, πιο φωτεινές και πιο χαρούμενες!

Στολισμός σπιτιού
Αν πρέπει μια φορά τον χρόνο το σπίτι μας, να μετατραπεί σε λουλά παρκ, είναι αυτή των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα κόκκινα κεριά, τα παντού κρεμασμένα γκι, τα Αλεξανδρινά φυτά, τα φωτάκια στο μπαλκόνι και σε όλες τις γλάστρες, οι κάλτσες πάνω στο τζάκι, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, και αλλά πολλά!!! Ένας υπερβολικός, αλλά κατά τα αλλά κομψός χριστουγεννιάτικος στολισμός όχι μόνο θα σε βάλει στο πνεύμα των ημέρων, αλλά θα σου αλλάξει και τελείως την διάθεση προς το καλό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτιμήστε τον στολισμό να τον κάνετε με παρέα, αλλιώς μπορεί και να μελαγχολήσετε.

christmas house lights wqbdxzgd

Χριστουγεννιάτικη μουσική
Το είπα και στην αρχή: It’s the most wonderful time of the year!!! και δεν θα μπορούσε να λείψει η χριστουγεννιάτικη μουσική από το σπίτι, την δουλειά και το αυτοκίνητο. Αναζητείστε από Michael Bubble και Mariah Carey μέχρι Christmas crooners (Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby etc.)
Ένα σπιτικό εγκ νογκ και καμιά δεκαριά μελομακάρονα, θα πλαισιώσουν ιδανικά την θέση σας μπροστά στην TV.

IMG 20161211 123319

Χριστουγεννιάτικες ταινίες
Και αφού λοιπόν μετα από μια κουραστική μέρα, γυρνάτε στο πανέμορφο χουχουλιαρικο σπιτάκι σας, τι θα κάνετε; Φορέστε τις πιο μαλακές πιτζάμες (αφήστε τα μεταξωτά για την Άνοιξη), ανάψτε την σόμπα ή ότι άλλο θερμαινόμενο σώμα έχετε και απολαύστε μια ή και όλες από τις παρακάτω ταινίες...

Love actually

Όταν συζήτησα με τις φίλες μου, για αυτήν εδώ την λίστα, όλες με μια φωνή είπαν "Love Actually" και "Εννοείτε θα το βάλεις πρώτο!" συμπλήρωσε η Μαρία. Πιστεύω ότι το 95% των αναγνωστριών μας, την έχετε ήδη δει, αν όχι τρέξτε αμέσως! Πρόκειται για εκείνες τις ρομάντικες τύπου ταινίες, που λατρεύουμε να βλέπουμε ξανά και ξανά!!! (Η συνεχεια εδω)

mark love actually

Σουαρέ στο σπίτι
Να τονίσω αρχικά ότι όλα τα παραπάνω και τα παρακάτω, αν τα κάνετε με την ιδανική παρέα θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Κατά τα αλλά και ένα και δυο και τέσσερα σουαρέ σε σπίτι μέσα στις γιορτές δεν είναι απλώς απαραίτητα, αλλά υποχρεωτικά. Βραδιές επιτραπέζιου, κανένα χαρτάκι, βραδιά ταινίας, ρεβεγιόν κ.α. αρχίστε να μοιράζεστε με τους φίλους σας, ποιος θα αναλάβει τι!Κάπως έτσι

Christmas Love Quotes Background HD Wallpaper

Βόλτες στα μαγαζιά
Με λεφτά ή χωρίς λεφτά μια βόλτα στο χριστουγεννιάτικο κέντρο της πόλης, μπορεί να αποβεί μοιραία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά πάντα με την καλή την έννοια. Ζεστή σοκολάτα στο χέρι, λουκουμάδες με μελί και κανέλα, απαραίτητο συνοδευτικό του περίπατου σας. Εδώ που τα λέμε, αυτός ο τρόπος ψυχαγωγίας είναι και από τους πιο οικονομικούς, ειδικά αν δεν ψωνίσετε πράγματα που ίσως και να έχετε ήδη στην ντουλάπα σας.

Αγάπη
Με αφορμή ένα βιβλίο που διάβασα για τρίτη φορά, Η Τέχνη της Αγάπης, αλλά και με δεδομένο ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα αγάπης, θα κλείσω με το εξής: Αυτές τις γιορτές μην λείψει η αγάπη μας για τον εαυτό μας! Είναι καλό να φτιάχνουμε την ζωή μας και να κάνουμε κινήσεις για να δείξομε την αγάπη μας στους άλλους, αλλά το σωστό είναι να το κάνουμε πρώτα για τον εαυτό μας, έτσι είναι και 100% αληθινό αυτό που θα δώσουμε... (και που να δεις αυτό που θα πάρεις!)

original

Καλά Χριστούγεννα!!!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram