‘Οποιος ψάχνει βρίσκει;

Νικολέττα Ράλλη
‘Οποιος ψάχνει βρίσκει;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλες μου (και φίλοι μου!). Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπως και όλα τα προηγούμενα, το πέρασα στην Αθηνά και λόγω του κρύου και της σωματικής κούρασης, αποφάσισα να το περάσω στο σπιτικό μου. Σας έχω πει σε παλαιοτέρα άρθρα ότι έχω μια μανία με τις ταινίες και τις σειρές και εννοείτε ότι τον ελεύθερο μου χρόνο τον επένδυσα κυρίως σε αυτές. Μια από τις ταινίες η οποία μου άρεσε πολύ και με προβλημάτισε βαθιά, ήταν η “Perfetti Sconosciuti” (Oι τέλειοι ξένοι), σε σκηνοθεσία του Paolo Genovese. Εξαιρετικό καστ, χαρακτήρες που σιγουρά θα ταυτιστείτε με κάποιον από αυτούς και το story πιο επίκαιρο από ποτέ. Φανταστείτε απλά να είστε σε ένα φιλικό σπίτι για δείπνο, με διάφορους φίλους και να προκύψει ο εξής κανόνας: Να έχετε όλοι τα κινητά σας, με την πρόσοψη προς τα πάνω και ότι μήνυμα ή κλήση έρθει να πρέπει να διαβαστεί και να απαντηθεί δημοσίως... Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην φαντασία σας, αν και σας προτείνω να πάρουν την εικόνα που τους αξίζει μέσω της ταινίας αυτής.

maxresdefault

Κάθισα λοιπόν και σκεφτόμουνα, πέρα από το αδιαμφισβήτητο καλό που μας έχει κάνει η πρόοδος της τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας, ποσό κακή ή ακόμα και επικίνδυνη μπορεί να είναι μερικές φορές, όσο αφορά την προσωπική μας ζωή. Θα θέλαμε όντως να ξέραμε κάθε φορά που χτυπάει το κινητό του συντρόφου μας, να ξέρουμε ποιος είναι και τι θέλει; Αξίζει να είναι ύποπτο το γεγονός ότι καμία φορά ή πάντα ακουμπάμε το κινητό μας, με την πρόσοψη προς τα κάτω, σαν να θέλουμε να κρύψουμε κάτι; Εγω προσώπικα το τελευταίο το κάνω σχεδόν πάντα, όχι επειδή έχω κάτι να κρύψω, αλλά επειδή λόγω των social media apps, δεν θέλω να με «ενοχλούν» οι ειδοποιήσεις και να αναβοσβήνει το φως.
Ευτυχώς και από όσο θυμάμαι για να είμαι και ειλικρινής, δεν είχα ποτέ κάποιο κόλλημα με τα «ξένα» κινητά και ούτε ήμουν από αυτές που ήθελα να μπαίνω και να ψάχνω ποιες έκανε πρόσφατα φίλες το αγόρι μου στο Facebook, ποιοι άλλοι βρίσκονταν στο μέρος που βγήκε εχθές με τους φίλους του (instagram location). Αυτο φυσικά προκύπτει και απο το κανένα δικαίωμα που δεν σου εχει δώσει ο άλλος, αλλά κυρίως που τοποθετείς εσύ τον εαυτό σου. Εχώ γνωστές και γνωστούς που λυσσάνε λίγο με την όλη αυτή κατάσταση και μάλιστα έχουν γίνει πραγματικά έξπερ αε αυτό τον τρόπο ανεύρεσης πληροφοριών! Από την μία σκέφτομαι πως καταντήσαμε έτσι και απο την άλλη ότι ισως αυτο εχει κανει κάποιους πιο προσεκτικούς ή ακόμα και πιο “σωστούς” έστω και με το ζόρι!

Θα κλείσω με το εξής: 'Οποιος ψάχνει βρίσκει! Ακόμα και αν πρόκειται για μια τρελή που στέλνει μηνύματα στο αγόρι σας, οτι το έχει ερωτεύτει και απο πίσω μπορεί να κρύβεται ενα φαλακρος κοιλαράς, το μόνο που θα κερδίσετε βλεποντας το ειναι μια ταραχή και ίσως ένας καβγάς. Τώρα αν ο καλός σας μπει σε άλλη διαδικασία και ξεκινήσει κουβεντούλα, καλή του τύχη και το πρόβλημα όλο δικό του. Μην σκάτε:)

Υγ: Μεγάλη προσοχή, τί στέλνετε και που το στέλνετε, ακόμα και αν παραλήπτης είναι "δικός" σας άνθρωπος, ειδικά αν πρόκειται για φωτογραφίες ή ηχητικά μηνύματα... Αν σας κάτσει εκεί η στραβή, δεν σώζεται με τίποτα!

Faith hope and trust its all about this

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram