Το pet grooming το σπιτικό 

Νικολέττα Ράλλη
Το pet grooming το σπιτικό 

Καλημέρα φίλες μου και καλή μας εβδομάδα!

Το σημερινό μου άρθρο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε όσες έχετε σκυλάκι με πλούσια κόμη, η οποία και απαιτεί επαγγελματική περιποίηση, άρα και κάποια παραπάνω ευρώ στα έξοδα σας. Μιας και εγώ έχω την Candy μου, ράτσας shih tzu, μπορώ να καταλάβω τι απαιτείται και τι χρειάζεται για τον καλλωπισμό του καλύτερου μας φίλου!

Θα φροντίσω σήμερα να μοιραστώ μαζί σας, την δίκη μου διαδικασία grooming, όταν δεν γίνεται από κάποιον επαγγελματία, αλλά από εμένα.

Καλή "διασκέδαση"!

Βήμα 1ο: Βούρτσισμα
Στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι καλό θα ήταν το μαλλιαρό σκυλάκι μας να το χτενιζουμε αρκετά συχνά, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται κόμποι που με ένα λούσιμο θα γίνουν χειρότεροι.
Ενώ το σκυλί μας κάθεται ανυποψίαστο και παρακολουθεί τηλεόραση, με την ειδική βούρτσα ήδη κρυμμένη πάνω μας, το παίρνουμε αγκαλιά. Αρχίζουμε το χτένισμα παράλληλα με χάδια, για να μην μας φάει κανένα δάχτυλο. Εάν έχετε μάθει το σκυλάκι σας να το χτενίζετε από μικρό, πιθανότατα να είναι πιο εύκολη αυτή η διαδικασία.

IMG 2688

Βήμα 2ο: Μανακι μπανάκι
Σε μια μπανιέρα αφού έχουμε τσεκάρει την θερμοκρασία του νερού αρχίσουμε το ντουζακι του σκύλου μας. Προσοχή μην μπει νερό στα αυτιά και στην μύτη. Έχετε υπόψην στο βήμα αυτό, ότι το σκυλάκι θα τινάζεται που και που για να διώχνει τα νερά, άρα μην επιλέξετε ρούχα που πηγαίνετε για ποτό.
Σε ένα άδειο μικρό μπουκάλι νερού τοποθετειστε την απαραίτητη ποσότητα σαμπουάν σκύλων, μαζί με νερό και ανακινείστε καλά. Αυτός είναι ο ιδανικος τρόπος να αρχίσετε το πλύσιμο με καλό αφρό. Τρίψτε καλά τα πατουσακια που πατάνε στις βρώμιες, την κοιλιτσα που ακουμπάει στα πατώματα και όλο το σώμα. Μην βάζετε πολύ δύναμη, σημασία έχει το σωστό τρίψιμο, όχι το δυνατό.
Ξεπλύνετε!

IMG 2715

Βήμα 3ο: Στέγνωμα
Αφού αφήσετε το σκυλάκι σας, να τιναχθεί κάποιες φορές μέσα στην μπανιέρα για να φύγουν τα πολλά νερά, πάρτε το αγκαλιά με μια πετσέτα. Κρατείστε το μέσα στην πετσέτα για περίπου 15 λεπτά. Εάν είναι καλοκαίρι μπορείτε να το αφήσετε να στέγνωσει με την ζέστη, εάν είναι χειμώνας χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε πιστόλακι μαζί με βούρτσα, για καλύτερο αποτέλεσμα.

FullSizeRender 2

Τέλος, το σκυλάκι σας θα αρχίσει να χοροπηδάει σε όλο το σπίτι, μιας και είναι πεντακάθαρο και θα έχει πάρει πολύ προσοχή και αγάπη!

Προσοχή: Για κανένα λόγο μην αφήσετε το σκυλάκι μόνο του στην μπανιέρα, ούτε και με την βρύση κλειστή!

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram