Το Savoir vivre των κοινωνικών δικτύων

Νικολέττα Ράλλη
Το Savoir vivre των κοινωνικών δικτύων

Καλημέρα κορίτσια μου και αγόρια μου! Ιδανικά θα ήθελα να ξεκινήσω το άρθρο αυτό γκρινιάζοντας για την τόση ζέστη των τελευταίων ημερών, αλλά αυτό φαντάζει αδύνατο μιας και σήμερα θα μιλήσουμε για καλούς τρόπους. Όχι! Δεν θα σας πω εγώ πώς θα τοποθετήσετε σωστά τα πιρούνια μετά το τέλος ενός δείπνου, αλλά θέλω να δούμε μαζί εκείνα τα μικρά, αλλά σημαντικά tips για να σταθούμε στο «ύψος» μας και στο σωστό ύφος μας, στον αχανή κόσμο των social media.

Εν έτη 2018, δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς smartphone, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν αντισταθεί στο να γίνουν ενεργά μέλη των social media (Facebook, Instagram κτλ). Από τους ενεργούς χρήστες το μεγαλύτερο ποσοστό έχει άγνοια κινδύνου και δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα, ούτε την δύναμη του μέσου αυτού, αλλά ούτε και τις ατυχείς συνέπειες που μπορεί να έχει μια «ανώριμη» χρήση του. Θέλω την προσοχή σας λοιπόν στο «Κυκλοφορεί εκτάκτως» Savoir Vivre, των social media.

1. Είστε με την παρέα σας, περνάτε πραγματικά υπέροχα! Χορεύετε, διασκεδάζετε κτλ. Καταρχάς σε περίπτωση που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, δε βρίσκω κανένα μα κανέναν λόγο, να είστε με το κινητό στο χέρι. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να απαθανατίσετε την στιγμή και να την μοιραστείτε μέσω ενός Instagram Story, καλό θα ήταν να ρωτήσετε και τους φίλους σας, εάν συμφωνούν με αυτό. Μπορεί απλά να μην είναι social media freak ή και πολύ απλά να μην θέλουν την οποιαδήποτε έκθεση προσωπικών στιγμών.

IMG 9035 copy

2. Θα σταθώ στο κομμάτι της ενασχόλησης με το κινητό. Βλέπω παντού και είμαι σίγουρη ότι το βλέπετε και εσείς, παρέες ολόκληρες να μην ανταλλάσσουμε κουβέντα για αρκετή ώρα και να είναι όλοι κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τους. Μα γιατί βγήκατε βόλτα; Είναι κάτι το οποίο μπορείτε να το κάνετε σίγουρα, άλλες στιγμές μέσα στην ημέρα, όπου δεν θα γίνεστε αντικοινωνικός.

3. Και το check in σε διάφορες τοποθεσίες, πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την συγκατάθεση των παρευρισκόμενων. Μπορεί η φίλη σας ή ο φίλος σας, να μην θέλει να δηλώσει το που είναι και τι κάνει και ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση και για τους δικούς του λόγους να έχει πει και ψέματα κάπου πχ ότι δεν θα βγει απόψε γιατί θέλει να ξεκουραστεί. Πρώτα λοιπόν ρωτάμε και μετά ποστάρουμε.

149d18b5 ec54 4324 8e22 8f272544419e

4. Προσπαθήστε να μοιράζεστε όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται, προσωπικές στιγμές. Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να ζείτε κάτι το τόσο μοναδικό που να θέλετε να το μοιραστείτε με τον κόσμο όλο, αλλά έχω να σας πω το εξής: Όταν το μοιράζεστε, παύει να είναι και μοναδικό...

5. Προσοχή μεγάλη θέλει και το ύφος, αλλά και η θεματολογία των φωτογραφιών και των βίντεο, που μοιράζεστε στα social media. Έχετε υπόψη σας, ότι ακόμα και οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν προσλήψεις σε νέα άτομα, πριν ακόμα διαβάσουν το βιογραφικό, ελέγχουν τα social media των υποψηφίων.

Αυτά για την ώρα, και εύχομαι να μην χρειαστεί να επιστρέψω με περισσότερα.

Καλό καλοκαίρι!

Με ακολουθείτε στο Instagram εδώ.