Διακοπές στην Νάξο την καλύτερη εποχή!

Νικολέττα Ράλλη
Διακοπές στην Νάξο την καλύτερη εποχή!

Καλημέρα σε όλους! Είμαστε περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου και πιστεύω ότι τωρα ειναι και η καλύτερη περίοδος για διακοπές. Δεν έχει τόσο κόσμο, ο καιρός είναι ο ιδανικός και ο Σεπτέμβριος μήνας, μαζί με τον Ιούνιο είναι για εμένα οι καλύτεροι μήνες για εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά.


Κάπως έτσι θα σας πάω μια βόλτα μέχρι την Νάξο και εύχομαι να σας ανοίξει η όρεξη και να πάτε σύντομα και εσείς.

  • Φαγητό Γράφοντας για όρεξη θα ξεκινήσω με το κεφάλαιο η Ναξος και το φαγητό! Η Ναξος έχει εξαιρετικό φαγητό. Δεν είναι μόνο οι τηγανίτες πατάτες της και τα τυριά της (γραβιέρα, αρσενικό), αλλά τα πάντα όλα. Θεωρώ ότι όπου και να φάτε, θα φάτε καλά. Οπωσδήποτε θα επισκεφτείτε το Waffle House στην χώρο, για βαφλα και παγωτό. Να πάτε και σε ταβέρνα σε χωριά. Επιλέξτε το χωριό Απειρανθος ή Φιλοτι για παϊδακια, κρέατα, πίτες και ωραίες σαλάτα. Η πιο αγαπημένη μου ταβέρνα είναι η Αξιώτισσα στην περιοχή Καστρακι. Μαγειρευτά μερίδες γίγας, ωραία αυλή, και παρά πολύ οικονομικά ειδικά για τέτοια ποιότητα. Θέλει κράτηση.Έφαγα πολύ ωραίο πρωινό και ήπια καλό καφέ στο Κιτρον, στο λιμάνι. Κάτι άλλο που μου άρεσε παρά πολύ, παρότι δεν είναι και η καλύτερη καλοκαιρινή επιλογή είναι το μεξικανικό εστιατόριο Picasso, στην παραλία της Πλάκας. Και πολύ καθαρό και τίμιο και νοστιμότατο!
IMG 1290 Facetune 12 07 2019 21 23 15
  • Που θα μείνεις στην Νάξο
    Φαντάζομαι και εκεί οι επιλογές είναι πολλές, αλλά εγω θα σας μιλήσω για την δίκη μου επιλογή. Για εμένα τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλω σε κάποιο κατάλυμα: Να λάμπει από καθαριότητα, να έχει το τελειότερο κρεβάτι του κόσμου όλου και να είναι καλό το προσωπικό. Και αυτά τα τρία και πολλά αλλά, τα βρήκα στο Halcyon Villas. Πολύ κοντά στην χώρα της Ναξου, μια μικρή όαση, με απόλυτη ηρεμία και ταυτόχρονα όλα κοντά σου. Εκεί γνώρισα την Μαρια και τον Κωσταντινο που φρόντισαν για όλα με τον καλύτερο τρόπο. Τα δωμάτια είναι ολοκαίνουργια και τα σεντόνια μυρίζουν πούδρα, ενώ εάν είστε μεγάλη παρέα θα σας πρότεινα να μείνετε στην βίλα, από την οποία και μάλλον δεν θα βγείτε ποτέ, μιας και εχει μέσα τα πάντα (μέχρι και κούνια) μην παραλείψετε το brunch του ξενοδοχείου με τις πιο τέλειες αφράτες τηγανίτες πατάτες, φτιαγμένα όλα με παρά πολύ αγάπη.
650EF453 F716 4FEF A7D0 30897D3FAEE4
IMG 1363 Facetune 11 09 2019 12 29 17
A126FC14 F923 4E02 BF67 47AAF083EDC2
  • Πως θα πας στην Νάξο;
    Εννοείται και θα πας με καράβι και άσε τα αεροπλάνα για άλλου. Καράβι φεύγει από Ραφήνα και από Πειραιά και εγω προτιμάω πάντα τα καράβια της sea jet, γιατί είναι τα πιο καινούργια και τα πιο γρήγορα. Καλο θα είναι να πάρεις και αυτοκίνητο μαζί, γιατί το νησί είναι πολύ μεγάλο και έχει υπέροχα μέρη για να τα εξερευνήσεις.
IMG 7437
  • Παραλίες Όλες είναι ωραίες όπου και να πας. Δεν θα ξεχωρίσω κάποια, μιας και δεν είμαι ειδικός για παραλίες θάλασσες και ακτές. Θα σας προτείνω όμως την Χαβαη, μιας και είναι ανοργάνωτη και έχει τέλεια ησυχία, ενώ έχει και μια Καντίνα με φανταστικά φαγητακια. Το όνομα αυτής FBI.
IMG 1204 Facetune 11 09 2019 12 44 08

Εύχομαι να περάσεις παρά παρά πολύ ωραία και για οποίαδηποτε απορία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και εδώ Νικολέττα Ραλλη!