Το πιο πεντανόστιμο μπανανόψωμο που έχεις φάει ποτέ!!!

Νικολέττα Ράλλη
Το πιο πεντανόστιμο μπανανόψωμο που έχεις φάει ποτέ!!!

Καλημέρα κούκλες μου και κούκλοι μου βεβαίως!

Διακρίνετε μια υπερβολή στον τίτλο του σημερινού μου post, αλλά είμαι σε καραντίνα, είμαι και έγκυος και όπως καταλαβαίνετε ότι θέλω θα λέω. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια μετά από άπειρους πειραματισμούς στην κουζίνα, θεωρώ ότι όντως έχω την πιο τέλεια συνταγή για banana bread και φυσικά και μέρες που είναι, θα την μοιραστώ μαζί σας.

Είναι ξέρετε εκείνο το κέικ ψωμάκι, το ελαφρώς υγρό, το οποίο ιδανικά για εμένα τρώγεται ζεστό, την ώρα που βγαίνει από τον φούρνο.

IMG 7818

Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες μπανάνες ώριμες
120γρ βούτυρο (την μισή «πλάκα»)
100γρ μαύρη ζάχαρη
150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 «κοφτή» κουτάλια της σούπας baking powder
Ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Παρασκευή:
Πολτοποιούμε τις μπανάνες μας με ένα πιρούνι. Δώστε «πόνο» και όσο περνάει η ώρα, θα έχουν γίνει αλοιφή. Προσθέστε το βούτυρο, αφού το έχετε λιώσει σε ένα μπρίκι και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεψτε καλά ξανά .

Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ιδανικά με ένα κόσκινο και το baking powder και ανακατέψτε. Προσθέστε στο τέλος εάν θέλετε τους ξηρούς καρπούς. Εγω είχα ένα μιξ που είχε μέσα cranberries, κολοκυθόσπορο, pecan. Αντίστοιχο με αυτό μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ (online) εκεί που έχει μιξ ξηρών καρπών για σαλάτα. Απλώνετε σε μια φόρμα για κέικ (υπάρχουν και μιας χρήσεως)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Ενώ για τελείωμα 7 λεπτά και από πάνω το γκριλ.

Συνοδεύεται αυτό το κέικ από ένα κιλό Nutella και τον αγαπημένο σας καφέ!

Όταν το φτιάξετε περιμένω τις φωτογραφίες σας στο Instagram, Tag me @nikolettaralli

IMG 7837