To 24ωρό μου!

Νικολέττα Ράλλη
To 24ωρό μου!

Ο εναλλακτικός τίτλος αυτού του blog post θα μπορούσε να είναι «φόρος τιμής σε όλες τις μανούλες εκεί έξω» ή «Όσα δεν μου είχαν πει για τον ερχομό ενός παιδιού...». Γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρα απο την ημέρα του τοκετού, (και για αυτό το θέμα λακωνικές ήταν οι αναφορές), κανένας μα κανένας δεν είχε μπει σε λεπτομέρειες, που μόνο κάποιες απο εσάς μπορείτε να ταυτιστείτε μαζί μου. Καλή ανάγνωση!


7:30 ή 8:30

Καλημέρα φίλες μου! Είναι εκείνη η ώρα που ξυπνάω είτε απο ένα γλυκό κλάμα ή που με έχει προλάβει το ξυπνητήρι μου και είμαστε έτοιμες εγώ και το Σοφάκι μου, για το πρώτο γάλα της ημέρας. Σηκώνομαι, την παίρνω αγκαλιά, αλλάζουμε πάνα και πάω να ετοιμάσω το γάλα. Φαγάκι, μετά ρέψιμο και μετά πάλι υπνάκο για μιάμιση ώρα. Σε αυτό το διάστημα κοιμάμαι και εγώ, δίπλα στην κούνια στο πάτωμα, όπου εχω να σας πω οτι είναι και ο πιο γλυκός ύπνος!



10:30 ή 11:00

Πρώτη κίνηση να βγάλω το κινητό απο την λειτουργία πτήσης και να δω ποιος με έχει αναζητήσει. Τσεκάρω επίσης email, Instagram κτλ. Πάμε στο σαλόνι και αφήνω το Σοφάκι στο πάρκο της. Ετοιμάζω καφέ και ανοίγω laptop να διαβάσω τις ειδήσεις της ημέρας.



11:30

Ξεκινάω τη διαδικασία για το δεύτερο γεύμα της ημέρας. Βάζω ένα μπρίκι με νερό που περιμένω να βράσει και μαγειρεύω μελάτο αυγό για 4 λεπτά. Σε αυτά τα 4 λεπτά ετοιμάζω την φρουτόκρεμα. Πριν σερβίρω όλα αυτά, αλλάζουμε πάλι πάνα (πάντα αλλάζουμε πριν απο κάθε γεύμα). Τρώμε, ρευόμαστε, λίγο παιχνίδι στο καθισματάκι του φαγητού και μετά οι επιλογές είναι δύο...



13:00

Βόλτα στο πάρκο για μιάμιση ώρα σε συνδυασμό με τα ψώνια της ημέρας ή περπατούρα για μια ώρα, σε περίπτωση που έχω να κάνω δουλειές του σπιτιού.



13:45

Εάν δεν το έχω ετοιμάσει απο το προηγούμενο βράδυ, αυτή είναι η ώρα που μαγειρεύω το μεσημεριανό της μικρής. Προετοιμασία υλικών και στις 14:00 πατάω το κουμπί του ατμομάγειρα. Θέλει 20 λεπτά να «γίνει» και στις 15:00, που είναι η ώρα του φαγητού, θα είναι όσο πρέπει ζεστό. Στο σημείο αυτό βράζω δυο αυγά και για εμένα, για να τα φάω μετά.



15:00

Η ώρα του μεσημεριανού! Αλλάζουμε φυσικά πάνα και ετοιμαζόμαστε για το φαγητό. Να συμπληρώσω εδώ, ότι εάν μείνουμε σπίτι, υπάρχει και ένας μισάωρος ύπνος (όχι δικός μου φυσικά!) 13:30 με 14:00. Τρώμε, χαιρόμαστε, παίζουμε, όλη μέρα ακούμε μουσική και ετοιμαζόμαστε για ύπνο.



16:00

Η ώρα μου! Γιατί οπως είδατε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει δικό μου 24ωρο, αλλά δικό της. Τρώω τα αυγά μου, μαζί με αβοκάντο και ανθότυρο και φτιάχνω και τον δεύτερο καφέ της ημέρας. Έχω δυο ώρες, να τακτοποιήσω ό τι δουλειά έχει μείνει στο σπιτι, να κάνω οποιαδήποτε αγορά online (πχ super market), να ταΐσω την Candy.



17:30

Κάνω μπάνιο! Έχω ολόκληρη μισή ώρα ακόμα να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, να βάλω τις κρέμες μου και να επιλέξω το λουκ της ημέρας. Τι χρώμα κολάν θα προτιμήσω σήμερα, ποιο άσπρο t-shirt απο τα δεκάδες που έχω, πόθο ζευγάρι κάλτσες κοκ



18:00

Ξυπνάει η μικρή και είναι ώρα για κρέμα ή γιαουρτάκι, ανάλογα με το τι έχει φάει την προηγούμενη μέρα.



19:00

Παιχνίδι στο δωμάτιο και αυτή την περίοδο γυμναστική και προσπάθεια μπουσουλήματος.



20:00

Στις 20:00 πάμε στο κρεβάτι το δικό μου και διαβάζουμε παραμύθια ενώ παράλληλα τις βάζω να δει τα αγαπημένα μου videoclips στην τηλεόραση.



20:45

Προετοιμασία για το βραδινό μπανάκι! Αρχικά βάζω την πετσέτα στο καλοριφέρ για να είναι ζέστη.



21:00

Το βραδινό μπάνιο, της το κάνει ο μπαμπάς. Εγώ εκείνη την ώρα ετοιμάζω το κρεβάτι μας, γιατί το ντύσιμο και την προετοιμασία για τον ύπνο την κάνω πάντα εκεί, για να έχω άπλα. Υποσέντονο, φορμάκι ύπνου, υπνόσακος, λάδι μασάζ, κρέμα αλλαγής πάνας, φυσιολογικός όρος, πιπίλα, πάνα και απαραιτήτως ένα παιχνίδι.



21:15

Ντύσιμο και γάλα καληνύχτας!



21:30

Βάζω πάντα μουσική για μωρά στο παιδικό δωμάτιο και την ταΐζω πάντα στην καρέκλα θηλασμού. Μέχρι τις 22:00 το πολύ την εχει πάρει ο ύπνος.



22:00

Η ώρα που έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε είτε για εμάς, είτε για την μικρή για την επόμενη μέρα. Κλασικό φαγητό είναι: Κάποιο κρέας, με κάποιο ρύζι και κάποια σαλάτα.



22:30

Η ώρα του φαγητού και της αγαπημένης μας σειράς. Αυτή την περίοδο έχουμε κολλήσει με το Outlander. Θα δούμε ένα με δύο επεισόδια, θα χαζέψω και λίγο social θα βάλω και τα απαραίτητα ξυπνητήρια για την επόμενη μέρα και στα μεγάλα κέφια θα πιω και κανένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.



00:30

Ώρα για τον δικό μου ύπνο. Για πρώτη φορά στην ζωή μου, που με το που θα ξαπλώσω, θα έχω κοιμηθεί στα δύο λεπτά.



4:30

Ξύπνημα για πιπίλα. Στο σημείο αυτό να πω αρχικά ότι η πιπίλα δεν είναι για εμένα, και ότι πλέον είμαι σε θέμα να «μεταφράσω» τους ήχους/ κλάμα/ γκρίνια για το τι ακριβώς σημάνουν πχ πείνα, νύστα, πάνα.



6:30

Ξύπνημα για πιπίλα ή γάλα! Εδώ γίνεται και η μεταφορά μου απο το κρεβάτι μου δίπλα στην κούνια. Κρατάμε και χεράκι και συνεχίζουμε τον ύπνο μας.



Ολοκληρώνοντας να προσθέσω οτι Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, όποτε βρω τον χρόνο μέσα στην μέρα, εχει έξοδο με την φιλενάδα μου την Φένια, που μένει στην παραδίπλα πολυκατοικία και είναι και γυμνάστρια. Πάμε βόλτα στο Ζάππειο και κάνουμε και την γυμανστικούλα μας και λέμε και τα νέα μας. Έξοδος κανονική!



Με ακολουθείτε στο Ινσταγκραμ στο @nikolettaralli



Σας στέλνω την αγάπη μου!