Θες μόνο 3 υλικά για να φτιάξεις αυτή τη μους σοκολάτας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θες μόνο 3 υλικά για να φτιάξεις αυτή τη μους σοκολάτας

Εμείς τη δοκιμάσαμε ήδη

Όταν σε πιάνει αυτή η λιγούρα για γλυκό, όλα αρχίζουν και αμφιταλαντεύονται μέσα σου γιατί θυμάσαι πως είσαι σε πρόγραμμα διατροφής και δεν πρέπει να ενδώσεις. Έχεις όμως απίστευτη ανάγκη για ένα γλυκό και εν τέλει τρως ότι βρεις μπροστά σου. Από σοκολάτα, μέχρι πραλίνα φουντουκιού με το κουτάλι, ε και τσιμπάς και λίγο κέικ σοκολάτα που έχει φτιάξει η μαμά σου.

Σε νιώθουμε να ξέρεις και γι’ αυτό βρήκαμε για σένα την πιο εύκολη, ελαφριά και νόστιμη συνταγή για μους σοκολάτας. Το καλύτερο από όλα; Θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά.

Ποια είναι αυτά;

400ml κρέμα καρύδας (θα βρεις στο σούπερ μάρκετ)
4 κ.σ μέλι
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (αχνισμένο)

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τη κρέμα σε μεσαία θερμοκρασία να ρευστοποιηθεί, ρίχνεις το κακάο και ανακατεύεις καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίχνεις και το μέλι και ανακατεύεις ξανά. Αφού έχεις το μείγμα ανεβάζεις τη θερμοκρασία και το αφήνεις ελαφρά να πάρει βράση συνεχίζοντας το ανακάτεμα παράλληλα. Το αφήνεις να κάτσει σε σβηστό μάτι 2-3 λεπτά και έπειτα το μοιράζεις σε βαζάκια (ή μπολάκια). Τα βάζεις στο ψυγείο για 3 έως 5 ώρες και είσαι έτοιμη.

Η μους σοκολάτας είναι έτοιμη και θα την λατρέψεις. Εμείς τη δοκιμάσαμε και όπως θα δεις και στις φωτογραφίες είναι αρκετά λαχταριστή. Δοκίμασέ τη και εσύ και θα μας θυμηθείς.