Popping Cranberries: το τέλειο σνακ που θα θέλεις να φτιάχνεις όλο τον χειμώνα

Popping Cranberries: το τέλειο σνακ που θα θέλεις να φτιάχνεις όλο τον χειμώνα

Αν αγαπάς τις πρωτότυπες γεύσεις, τα popping cranberries είναι το χειμωνιάτικο σνακ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Popping Cranberries: Πρόκειται για τη νέα εμμονή των social media, που συνδυάζει γλυκό, εσπεριδοειδές και έντονα ξινό σε μια μπουκιά που «σκάει» στο στόμα σου. Κυριολεκτικά. Με το πρώτο δάγκωμα, κάθε cranberry απελευθερώνει έναν απολαυστικό «pop» γεμάτο ένταση, που σε κάνει να σουφρώνεις τα χείλη αλλά να θέλεις αμέσως κι άλλο.

Η χριστουγεννιάτικη πίτα με cranberries που θα σε κάνει να κλέψεις τις εντυπώσεις

Το καλύτερο; Μπορείς να τα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι. Είναι το ιδανικό winter treat για γιορτινά τραπέζια, βραδιές με φίλους ή απλώς για να κεράσεις τον εαυτό σου κάτι διαφορετικό.

Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπολ με popping cranberries

Δεν χρειάζεσαι αυστηρές ποσότητες μιας και αυτή η συνταγή είναι περισσότερο παιχνίδι παρά μαθηματικά.

Ξεκίνα με ένα σακουλάκι φρέσκα cranberries, καλά πλυμένα. Θα χρειαστείς επίσης άχνη ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού και αναψυκτικό lemon-lime (όσο πιο γλυκό, τόσο το καλύτερο).

Μούλιασε τα cranberries σε ίσα μέρη χυμού πορτοκαλιού και lemon-lime soda για τουλάχιστον 12 ώρες. Φρόντισε να είναι πλήρως καλυμμένα από το υγρό και μπορείς να τα πιέσεις προς τα κάτω τοποθετώντας από πάνω ένα πιάτο, ένα σουρωτήρι ή ένα καπάκι.

Όταν περάσει ο χρόνος, στράγγισε το υγρό (μην το πετάξεις μιας γίνεται εξαιρετική βάση για cocktail ή mocktail!). Μην αρχίσεις όμως να τσιμπολογάς κατευθείαν: ακόμη και μαριναρισμένα, τα cranberries παραμένουν εντυπωσιακά ξινά.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η άχνη ζάχαρη. Μην τσιγκουνευτείς καθόλου. Θέλεις κάθε cranberry να καλυφθεί πλήρως, μέχρι να γίνει κατάλευκο και «σκονισμένο», χωρίς να φαίνεται καθόλου το κόκκινο χρώμα. Αν βάλεις λίγη, θα καταλήξεις με μια απλή ξινή γυαλάδα ζάχαρης και όχι το αποτέλεσμα που θες.

Το μικρό μυστικό που κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με όσους τα έχουν τελειοποιήσει, το μυστικό για πραγματικά απολαυστικά popping cranberries είναι να τα ψήσεις για περίπου 5 λεπτά αφού τα έχεις καλύψει με άχνη. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.

Αν τα προτιμάς πολύ ξινά, μπορείς να τα φας κατευθείαν. Αν όμως τα ψήσεις λίγο, η ζάχαρη «δένει» με το cranberry αντί να μένει απλώς απ’ έξω, κάνοντάς το πιο ισορροπημένο στη γεύση. Παράλληλα, η άχνη στεγνώνει και δεν γίνεται υγρή ή λασπώδης.

Μην ξεγελαστείς πάντως: όσο γλυκά κι αν φαίνονται απ’ έξω, μέσα παραμένουν τέλεια ξινά. Και ακριβώς αυτό κάνει τη στιγμή που σκάει το cranberry στο στόμα σου τόσο εθιστική.

https://www.instagram.com/p/DDXDcGKtZzx/

Πολύ ξινά; Δοκίμασε αυτά τα tips

Αν μετά τις 12 ώρες μούλιασμα τα βρίσκεις ακόμη υπερβολικά πικρά, απλώς άφησέ τα στο υγρό για έως 48 ώρες συνολικά. Ο περισσότερος χρόνος βοηθά τη γεύση να μαλακώσει αισθητά.

Μπορείς επίσης να πειραματιστείς με τη μαρινάδα:

– Βάλε περισσότερη soda και λιγότερο χυμό πορτοκαλιού για πιο γλυκό αποτέλεσμα
– Πρόσθεσε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για extra βάθος και ζεστή γλύκα

Όπως κι αν τα φτιάξεις, ένα είναι σίγουρο: αυτό το σνακ δεν είναι απλώς μια τάση, είναι μια χειμωνιάτικη απόλαυση που δύσκολα ξεχνιέται.

DPG Network