Τα cinnamon rolls της Υβόννης Μπόσνιακ θα σε κάνουν να μη θες να τελειώσει η καραντίνα

Τα cinnamon rolls της Υβόννης Μπόσνιακ θα σε κάνουν να μη θες να τελειώσει η καραντίνα

Θα τα λατρέψεις

Η Υβόννη Μπόσνιακ τις μέρες αυτές που είμαστε όλοι κλεισμένοι στο σπίτι μας έχει αποδείξει πως είναι μία καταπληκτική μαγείρισσα. Μετά τα λαχταριστά ψωμάκια της και το carrot cake που έφτιαξε, έκανε ακόμη μία συνταγή, η οποία πραγματικά θα σε ενθουσιάσει. Δεν γίνεται να μην έχεις φάει έστω μια φορά στη ζωή σου cinnamon rolls.

Το πιο νόστιμο γλυκό ειδικά όταν μόλις έχουν βγει από τον φούρνο, μπορείς τώρα να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με την υπέροχη συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ. Θα σου αρέσουν τόσο, που δεν θα θες με τίποτα να τελειώσει η καραντίνα.

Η Υβόννη ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram account της όπου φτιάχνει τα cinnamon rolls και στο caption είχε αναλυτικά τη συνταγή και την εκτέλεση. Ιδού λοιπόν:

Για την ζύμη:

370 γρ. αλεύρι
160 ml χλιαρό γάλα
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
7 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση:
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1
1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ άρωμα βανίλιας

Για το γλάσο:
100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη, και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,
προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το μείγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ. Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά.

Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή. Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά.

Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο ή στο τραπέζι, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη. Βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι! Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!