Η μους κάστανο της ειδικού με τέσσερα υλικά χωρίς ζάχαρη

Η μους κάστανο της ειδικού με τέσσερα υλικά χωρίς ζάχαρη

Ευκαιρία για γλυκό

Τα κάστανα ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των καρπών, αλλά διαφοροποιούνται πολύ από τους υπόλοιπους «συγγενείς» καρπούς ως προς τη σύστασή τους. Η βασική διαφοροποίηση του κάστανου από καρπούς όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα ή τα καρύδια έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε λίπος. Τα κάστανα περιέχουν λίπος σε ποσοστό 2% ενώ τα φιστίκια σε ποσοστό 67%, τα αμύγδαλα σε ποσοστό 85% και τα καρύδια σε ποσοστό 91%. Αυτομάτως αυτή η διαφορά οδηγεί με τη σειρά της σε μεγάλη... διαφορά στις θερμίδες.

Τα κάστανα «δίνουν» περίπου 213 θερμίδες ανά 100 γρ., έναντι 580, 597 και 654 θερμίδες που δίνουν τα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια αντίστοιχα.

Eμείς πάλι λατρεύουμε τα κάστανα, ψητά, βρασμένα, μέσα στη γέμιση της γαλοπούλας αλλά και σε φανταστική μους!

Η Δήμητρα Γλυνού, διαιτολόγος- διατροφολόγος στο cibus.gr/ βρήκε τον τρόπο να τρώμε μους κάστανο χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις.

Υλικά

150γρ. κάστανα βρασμένα
200ml γάλα της επιλογής σου
2κ.σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
2κ.σ. μέλι

Οδηγίες

Βράζουμε τα κάστανα για περίπου 20-30 λεπτά. Αφού έχουν κρυώσει τα ξεφλουδίζουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, βάζουμε τη μους στο ψυγείο για μία ώρα.