Πώς θα βράσεις σωστά τα κάστανα (photos)

Πώς θα βράσεις σωστά τα κάστανα (photos)

Ο Βασίλης Καλλίδης μας δείχνει τη διαδικασία βήμα βήμα

Τα κάστανα, οι ξηροί αυτοί καρποί με τις λίγες θερμίδες και τα πολλά μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και φυτοχημικές ουσίες, σίγουρα κάνουν καλό στην υγεία μας.

Οι συγκεκριμένοι καρποί αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή καλίου, ενός στοιχείου που βοηθά σημαντικά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, περιέχουν σημαντικές ποσότητες χαλκού, μαγγανίου και σεληνίου, συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού. Αν και ξηροί καρποί, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ.

Πέρα και πάνω απ' όλα, τα κάστανα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στα γλυκά και αλμυρά πιάτα των γιορτών.



Αν δεν θες να αγοράσεις τα έτοιμα καθαρισμένα κάστανα που είναι συσκευασμένα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου τέλεια βρασμένα κάστανα. Το πώς μας το έδειξε ο Βασίλης Καλλίδης στα stories του στο Instagram.

Δες τα stories παρακάτω και απόλαυσε τον αγαπημένο ξηρό καρπό του χειμώνα!