Funnel Cake: Οι πανεύκολες τηγανίτες που πηγαίνουν τη γεύση σε άλλη διάσταση

Funnel Cake: Οι πανεύκολες τηγανίτες που πηγαίνουν τη γεύση σε άλλη διάσταση

Οι τηγανίτες... αλλιώς!

Το Funnel Cake είναι το φαβορί απ' όλα τα καλοκαιρινά γλυκά που μπορεί να έχει στο μυαλό σου! Αγγίζει την απλότητα και την τελειότητα καθώς είναι εύκολο στην παρασκευή του, γίνεται πολύ γρήγορα (ακόμη κι ένας αρχάριος pastry chef μπορεί να το δοκιμάσει, και να το πετύχει!) και η νοστιμιά του ... δε συγκρίνεται με τίποτα.

Αυτή η κοσκινισμένη άχνη από πάνω, μας πάει πίσω στις παιδικές μας στιγμές με τη γιαγιά στο χωριό που κάθε απόγευμα έφτιαχνε τηγανίτες με μπόλικη ζάχαρα! Είναι η πρώτη φορά που το τηγανιτό δεν ήταν πιο νόστιμο!

Παρόλο που αποφεύγουμε τα γλυκά και τα φαγητά που «ποτίζονται» με μπόλικο λάδι, είναι κάποιες ασύγκριτες γεύσεις που το τηγανιτό είναι αυτό που πρέπει. Όπως τα τσούρος, οι λουκουμάδες και οι τηγανίτες, έτσι και αυτό το «αποδομημένο κέικ» όπως το λένε οι Αμερικάνοι, θέλει λάδι για να ψηθεί!

Funnel Cake6

Αυτό το γλυκό δε θα πιστεύεις πόσο εύκολο είναι να το φτιάξεις στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά! O pastry blogger John Kanell, σήμερα μάς προτείνει την απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή που μπορείς κι εσύ τόσο εύκολα να φτιάξεις και να μαγέψεις μικρούς και μεγάλους.

Shortcake με φράουλες: Σε αυτή τη συνταγή, γεύση και εμφάνιση παίρνουν 10'

Αυτό το γλυκό είναι τόσο εθιστικό, καθώς μένει τραγανό απ' έξω και αφράτο μέσα. Αυτό το κουρκούτι που μπορείς να φτιάξεις, αποτελεί την καλύτερη ιδέα για παιχνίδι στην κουζίνα, καθώς τα σχέδια που δημιουργούνται μέσα στο τηγάνι είναι καταπληκτικά.

Θα διασκεδάσεις πολύ με τα παιδιά σου κάνοντας αυτά τα σχέδια,βλέποντας το κουρκούτι να στροβιλίζεται και να δημιουργεί ένα διαφορετικό κέικ.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτή την τραγανή τηγανισμένη ζύμη!


https://www.instagram.com/p/CPowThJn5Qf

Θα χρειαστείς:

Λάδι για τηγάνισμα

¾ φλιτζάνι γάλα 180 ml

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (210g)

¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι αλάτι

Ζάχαρη σε σκόνη

Δες στο video που ακολουθεί πώς θα το φτιάξεις...



Κι αν δεν κατάλαβες κάποιο στάδιο, στη gallery που ακολουθεί στα έχουμε όλα...