Μους σοκολάτας με κεράσια (video)

Μους σοκολάτας με κεράσια (video)

5 υλικά σε 5 μόλις λεπτά και θα έχεις έτοιμη την αγαπημένη σου μους!

Μια λαχταριστή μους με 5 μόνο υλικά; Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η συνταγές αυτές εξάλλου του Jamie Oliver έχουν γίνει ανάρπαστες. 5 μόνο υλικά είναι αρκετά για να δημιουργήσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά την πιο αφράτη μους που έφαγες ποτέ.

Αν αγαπάς δε και τα κεράσια, ο ουρανίσκος σου πραγματικά θα απογειωθεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζητάμε κάτι γλυκό όταν επιστρέφουμε από τη δουλειά. Κάτι γλυκό αλλά συνάμα και δροσερό που θα μας κάνει να διώξουμε τις ενοχές -για τις περιττές θερμίδες- από το μυαλό μας και ναι,θα το απολαύσουμε χωρίς όρια.


https://www.instagram.com/p/CT0xUq3FAfO

Για τη μους θα χρειαστείς:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

1 κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι

200 ml κρέμα γάλακτος

4 μεγάλα αυγά

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

Σοκολατένια μους με marshmallows

Εκτέλεση:

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και άφησέ την στην άκρη για να κρυώσει 10 λεπτά. Στο μεταξύ σιγόβρασε τα κεράσια με το σιρόπι τους σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Χτύπα την κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Χώρισε τ' αυγά, πρόσθεσε τους κρόκους στην κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτύπα τα να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε έπειτα μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και χτύπησέ τα να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.Ρίξε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και κατόπιν πρόσθεσε και τη μαρέγκα.

Μοίρασε τη μους σε 6 ποτήρια ή μπολ βάζοντας ενδιάμεσα μια στρώση από τα κεράσια με το σιρόπι.

Δες πώς μπορείς εναλλακτικά να φτιάξεις μια ολόκληρη τούρτα με την αγαπημένη σου μους και να την γαρνίρεις όπως εσύ επιθυμείς. Το video θα σου δείξει όλα τα στάδια!