Το mascarpone στα καλύτερά του! Φτιάξε τo πιο απολαυστικό cheesecake με υλικά που έχεις στο σπίτι

Το mascarpone στα καλύτερά του! Φτιάξε τo πιο απολαυστικό cheesecake με υλικά που έχεις στο σπίτι

Το mascarpone αναβαθμίζει την κρέμα σοκολάτας και το γλυκό περνάει σε άλλο επίπεδο!

Πρόκειται για το απόλυτο cheesecake σοκολάτας, το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό. Χωρίς να περιέχει πολλές θερμίδες, είναι μια υπέροχη παραλλαγή μιας μους με μπισκότα που είναι έτοιμη στο λεπτό.

Αν θέλεις ένα γλυκό να σε περιμένει στο ψυγείο κάθε φορά που θα νιώθεις μια λιγούρα, αυτό το γλυκό δεν θα σε αφήσει απογοητευμένη! Μπορείς να το φτιάξεις σε ένα τσέρκι για τούρτα ενώ είναι υπέροχη ιδέα αν το βάλεις σε ατομικά μπολάκια για extra απόλαυση. Το mascarpone αναβαθμίζει την κρέμα σοκολάτας και το γλυκό περνάει σε άλλο επίπεδο!

Το αγαπημένο σου cheesecake θέλει μόνο 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, τέλειο;

Για τη βάση θα χρειαστείς:

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. μπισκότα τριμμένα

Για την κρέμα θα χρειαστείς:

150 γρ. κουβερτούρα

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. κονιακ

20 γρ. κακάο

250 γρ. τυρί mascarpone

2 αυγά

50 γρ. ζάχαρη

Φτιάξτην χωρίς άγχος

Ξεκινάς με την παρασκευή της βάσης. Αλέθεις στο μπλέντερ τα μπισκότα ενώ παράλληλα σ΄ένα μπολ λιώνεις το βούτυρο με την σοκολάτα. Όταν λιώσουν, τα κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις στο μείγμα το μπισκότο. Τοποθετήσεις τη ζύμη σ' ένα τσέρκι (περίπου διαμέτρου 20 cm) και το βάζεις στο ψυγείο για λίγο μέχρι να κρυώσει.

Για την κρέμα: Λιώνεις τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτεις στο μείγμα το κονιάκ και το κακάο. Ανακατεύεις λίγο το mascarpone και το προσθέτεις στο μείγμα της σοκολάτας. Χτυπάς τα αυγά και τη ζάχαρη μέσα σε μπεν μαρι μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και ν΄αφρατέψει. Αδειάζει το μείγμα με τ΄αυγά στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύεις. Απλώνεις τη μους στο τσέρκι και ξαναβάζεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να δέσει. Όταν πρόκειται να το σερβίρεις μην ξεχάσεις να πασπαλίσεις το γλυκό με μπόλικο κακάο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αγαπημένο σου cheesecake θέλει μόνο 5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, τέλειο;

Συνταγή για το Brown Butter Pecan Cheesecake που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σου