Το πιο σοκολατένιο κέικ φτιάχνεται στο φούρνο μικροκυμάτων σε 5 λεπτά

Το πιο σοκολατένιο κέικ φτιάχνεται στο φούρνο μικροκυμάτων σε 5 λεπτά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ίσως το έχεις δει στο Instagram feed σου σαν mug cake ή σοκολατένιο κέικ στο φούρνο μικροκυμάτων. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει γίνει viral και όχι άδικα αφού φτιάχνεται πανεύκολα, με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Η σοκολάτα ήταν ανέκαθεν ένας από τους αγαπημένους γευστικούς πειρασμούς μικρών και μεγάλων.

Κυριακή σήμερα και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου. Για τις ημέρες λοιπόν της…υπογλυκαιμίας, που είμαστε στο σπίτι και θέλουμε να απολαύσουμε κάτι μικρό αλλά νόστιμο η λύση είναι μία...

Το mascarpone στα καλύτερά του! Φτιάξε τo πιο απολαυστικό cheesecake με υλικά που έχεις στο σπίτι

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ στο φούρνο μικροκυμάτων

https://www.instagram.com/p/CWSneW3DgXh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά: 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι λευκό βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη κακάο. Κοσκίνισε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλάτι και σκόνη κακάο. Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού με νερό και τη μαγειρική σόδα. Σε ένα φλιτζάνι νερό, βάλε το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα.

Ανακάτεψε καλά τα πάντα καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το λευκό βούτυρο και τη ζάχαρη με το νερό στο οποίο έχεις προσθέσει χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε καλά. Ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λαδόκολλα για 5-6 λεπτά. Το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, καλή απόλαυση!

TIPS: Μπορείς να σερβίρεις το κέικ με το παγωτό της αρεσκείας σου ή να προσθέσεις ξηρούς καρπούς στο μείγμα. Η άχνη ζάχαρη ή η τρούφα σοκολάτας αποτελούν τις καλύτερες επιλογές στα toppings.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα vegan βάφλες

Χαλβάς χωρίς ζάχαρη; Φτιάξε τη συνταγή της διαιτολόγου