Οι πιο νόστιμες ποικιλίες ελιάς

Οι πιο νόστιμες ποικιλίες ελιάς

Το πιο νόστιμο αξίζει πάντα στην οικογενειά σας.

Όταν ζεις σε μία μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μην εκτιμάς το καλό λάδι και να μην λατρεύεις τον καρπό του, την ελιά. Εξάλλου αυτό φταίει που η Θεά Αθηνά νίκησε τον Θεό Ποσειδώνα, στην μάχη τους για την ονομασία της Αρχαίας Αθήνας. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ελιάς και η Μεσόγειος έχει τα ηνία στις πιο νόστιμες και γεμάτες άρωμα ελιές. Ξέρετε όμως να ξεχωρίζετε τις πιο γνωστές ποικιλίες ελιάς;

1.Ελιές Καλαμών

56569003

Κατευθείαν από την Καλαμάτα της Πελοποννήσου αυτές οι ελιές ξεχωρίζουν από το μαύρο χρώμα τους, μεσαίου μεγέθους σχήμα τους και την αλμυρή γεύση τους. Και παραδόξως, είναι οι πιο διάσημες ελιές στην Αυστραλία!

2.Ελιές Nicoise

1338160646_0c665fdfcc

Μικρές ελίτσες με πικάντικη γεύση, κατευθείαν από την Γαλλία. Ιδανικές για σαλάτες.

3.Πάστα ελιάς

99956825

Παραδοσιακή πάστα από μαύρες ελιές, ελαιόλαδο, κάπαρη, αντζούγιες και χυμό λεμονιού. Τέλεια σος για τα σάντουιτς, τις πίτσες και φυσικά τα ζυμαρικά.

4.Γεμιστές ελιές

100979245

Φτιαγμένες από μεγάλες πράσινες ελιές οι οποίες είναι πολύ πιο ζουμερές από τις κλασσικές μαύρες και συνήθως είναι γεμιστές με πιπεριές Φλωρίνης, αμύγδαλα, φέτα αλλά και αντζούγιες.

5.Ελιές μαρινάτες

93234450

Κάθε ποικιλία και κάθε προέλευσης ελιάς μπορεί να μαριναριστεί. Συνήθως οι ελιές μαρινάρονται σε ντελικάτα βότανα όπως ρίγανη αλλά και σε πιο πικάντικες γεύσεις όπως το σκόρδο ή το τσίλι.