Brunch στον εξωτικό παράδεισο… του Zambri!

Ερμιόνη Σαρρή
Brunch στον εξωτικό παράδεισο… του Zambri!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις την Κυριακή; Μετά το ξενύχτι του Σαββάτου, μας αρέσει να ξυπνάμε αργά και να περνάμε χαλαρά το πρωινό μας με καλή παρέα. Είναι ωραίο να αξιοποιήσεις την τελευταία μέρα της εβδομάδας, χαλαρώνοντας με ποιοτικό comfort food και ένα καλό χαρμάνι καφέ! Και έτσι, ξαφνικά, η Κυριακή αποκτά ενδιαφέρον, χωρίς περιορισμούς στην ώρα και τις γεύσεις!

Για αυτό, άλλωστε, και το brunch έγινε «μόδα» τα τελευταία χρόνια… Είναι ιδανικός τρόπος να κάνουμε τη μέρα μας «γιορτή» και να κοινωνικοποιηθούμε. Αντί, λοιπόν, να πάμε για καφέ, ψάξαμε το καλύτερο μέρος για να απολαύσουμε ένα πλούσιο breakfast-lunch!

LP1 8190

Mια «όαση» μέσα στην πόλη

008 0550 zambri 20170119 pe pe

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Zambri, που έχει καταλήξει να είναι το στέκι μας στην Κηφισιά, καθώς μάθαμε ότι διοργανώνει πλέον και brunch καθημερινά. Το όμορφο αρχοντικό ξεχωρίζει-εκτός φυσικά από το φαγητό του- για την εντυπωσιακή διακόσμηση και το φιλόξενο περιβάλλον. Οι φοίνικες, οι κάκτοι και οι κρεμαστοί κήποι στην οροφή, το κάνουν να μοιάζει εξωτικό μέρος και σε μεταφέρουν αυτόματα σε μια πραγματική «όαση» μέσα στην πόλη.

Με το που καθίσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες ο χρόνος σταματά. Νιώθεις αυτόματα άνετα, ξεχνάς ό,τι σε απασχολεί και το μυαλό σου ηρεμεί. Μπορείς να χαζεύεις για ώρες το ιδιαίτερο design του Γιώργου Παντελούκα που έχει μετατρέψει το μέρος σε μία εξοχική κατοικία με αποικιακό χαρακτήρα στην οποία κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο που κάνουν τον χώρο ζεστό, ό,τι πρέπει για να χουχουλιάσεις. Οι ξύλινες πέργκολες, τα vintage πλακάκια, οι ιδιαίτερες ταπετσαρίες και τα μεγάλα παράθυρα με το φυσικό φως να γεμίζει την ευρύχωρη αίθουσα, σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε μεταφέρουν στην «αποικία» του Zambri. Αυτό ακριβώς σημαίνει και το όνομα του all day café-bar-restaurant στη γλώσσα των Maori.

Αλμυρό ή γλυκό;

Ως γνωστόν η «εξοχή» ανοίγει την όρεξη! Στον ξεχωριστό κατάλογο του brunch θα βρεις από ομελέτα, πίτα ημέρας και αυγά μάτια πάνω σε tramezzini ντομάτας με μπέικον για όσους προτιμούν τις κλασικές γεύσεις μέχρι καγιανά, αλμυρό donuts καθώς και τα αγαπημένα σε όλους pancakes (αλμυρά και γλυκά!) για αυτούς που λαχταρούν πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Τα burgers και τα sandwiches φυσικά δεν λείπουν από το μενού…

LP1 8209

Ενώ προσπαθήσαμε να αποφασίσουμε η ερώτηση αλμυρό ή γλυκό «έπεσε» στο τραπέζι. Η Σοφία, η οποία είναι pescetarian (ένας τύπος χορτοφάγου που δεν καταναλώνει κρέας αλλά τρώει θαλασσινά και ψάρια), αποφάσισε να πάρει ένα πεϊνιρλί με αυγά scrambled, και τηγανιτές πατάτες. Εγώ προτίμησα ένα αυγό μελάτο συνοδευόμενο από κροστίνο ντομάτας με χοιρινή ωμοπλάτη, έμμενταλ και τραγανά chips.

LP1 8180

Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στα pancakes με πραλίνα, φράουλες, καραμελωμένα φουντούκια και σαντιγί, οπότε αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε και να τις απολαύσουμε παρέα με τον καφέ και το τσάι μας! Τα εξαιρετικά πιάτα μας έκαναν να νιώσουμε ευτυχισμένες!

LP1 8247 2

Άλλωστε, υπάρχει καλύτερο πράγμα από το comfort food; Είναι ο σίγουρος τρόπος να περάσεις όμορφα την Κυριακή σου -ή κάθε άλλη μέρα της εβδομάδας- με την παρέα σου. Ταξιδέψτε μαζί στον εξωτικό χώρο του Zambri και ικανοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας…