Οι απολαυστικές μπάρες με granola που θα θέλεις να ετοιμάζεις κάθε μέρα

Οι απολαυστικές μπάρες με granola που θα θέλεις να ετοιμάζεις κάθε μέρα

Αν έχεις κάνει ήδη τη βρώμη μέρος της διατροφής σου και απολαμβάνεις καθημερινά, λαχταριστά breakfast bowls, ήρθε η ώρα να την εντάξεις και στα σνακ σου.

Tα καλά νέα, είναι πως αρκεί μία πανεύκολη συνταγή, λίγα και καλά υλικά και 10 λεπτά από τον χρόνο σου, για να έχεις το πιο γευστικό και λαχταριστό σνακ για το δεκατιανό σου, τις ώρες που χρειάζεσαι ενέργεια ή θέλεις απλώς να απολαύσεις κάτι γλυκό, χωρίς ενοχές.

Ο λόγος για τα Granola Peanut Butter Bars, τις νόστιμες μπάρες με Kölln Oat Granola που θα ετοιμάσεις εύκολα στο σπίτι σήμερα κιόλας και θα τις έχεις στο γραφείο και το backpack σου, για τις στιγμές που χρειάζεσαι ενέργεια, τόνωση και έξτρα γεύση.

Ιδού, λοιπόν, η συνταγή για granola peanut butter bars που δημιούργησε η διατροφολόγος Αλέξια Σταματοπούλου για τα δημητριακά βρώμης Kölln!

Απολαυστικές μπάρες με granola και φυστικοβούτυρο

Για να ετοιμάσεις τη συνταγή για granola peanut butter bars, θα χρειαστεί να έχεις στην κουζίνα σου τα εξής υλικά (για δέκα μερίδες):

  • 135 γρ. (1 ½ φλιτζάνι) Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο
  • 150 γρ. (½ φλιτζάνι) φυστικοβούτυρο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικά)
  • 65 γρ. (¼ φλιτζάνι) σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. κουβερτούρα με stevia
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι

Τα βήματα για να ετοιμάσεις τη συνταγή είναι απλά, ενώ θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά για να τη φτιάξεις και να περιμένεις δύο με τρεις ώρες, μέχρι να είναι έτοιμες οι μπάρες σου. Πιο αναλυτικά, θα ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη συνταγή βάζοντας σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, θα προσθέσεις τα δημητριακά Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο και μετά, θα μεταφέρεις το μείγμα σε ένα σκεύος με λαδόκολλα. Αφού το απλώσεις ομοιόμορφα, θα πιέσεις καλά για να μην υπάρχουν κενά.

Αφού απλώσεις το μείγμα, θα λιώσεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και θα τη ρίξεις πάνω στο μείγμα, το οποίο και θα μεταφέρεις στο ψυγείο, όπου θα το αφήσεις για δύο με τρεις ώρες μέχρι να παγώσει. Αφού το μείγμα παγώσει, θα το βγάλεις από το ψυγείο και θα το κόψεις σε μπάρες! Όσο για εσένα που θέλεις να ξέρεις ακριβώς τι τρως και τι προσφέρεις στον οργανισμό σου, αξίζει να μοιραστούμε μαζί σου ότι μία μερίδα από την απολαυστική αυτή συνταγή περιέχει μόλις 217 θερμίδες, ενώ σου παρέχει 4,5 γρ. πρωτεΐνες και 4,5 γρ. φυτικές ίνες!

granola.jpg

Από το 1820 η οικογένεια Kölln ασχολείται αποκλειστικά με την επεξεργασία και παράγωγη προϊόντων με βάση τη βρώμη. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται προέρχεται από καλλιέργειες στην Γερμανία και στις Σκανδιναβικές χώρες, είναι άριστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Πέρα από την ίδια τη βρώμη, η οποία περιλαμβάνει εκ φύσεως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όλα τα υπόλοιπα πρόσθετα συστατικά που τα δημητριακά Kölln περιέχουν, είναι αγνά και ποιοτικά. Γι’ αυτό και αποτελούν μία ισορροπημένη πρόταση διατροφής για όλη την οικογένεια, κάθε στιγμή της ημέρας!