Η πιο γρήγορη και ανάλαφρη τάρτα που θα φτιάξεις έχει muesli, λεμόνι και φρουτένια γεύση

Η πιο γρήγορη και ανάλαφρη τάρτα που θα φτιάξεις έχει muesli, λεμόνι και φρουτένια γεύση

Αν το καλοσκεφτείς, πολλές από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έχεις ζήσει σχετίζονται με τη γεύση και δη, με γευστικά, σπιτικά ραντεβού που έχεις δώσει με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις τα απογεύματα της φετινής άνοιξης, από το να δώσεις ραντεβού στο μπαλκόνι με τις φίλες σου, για να απολαύσεις μία ανάλαφρη τάρτα με muesli, λεμόνι και φρουτένια γεύση;

Ακόμη και αν ήδη «το έχεις» με τη ζαχαροπλαστική ή τη μαγειρική, αυτήν την τάρτα θα την ετοιμάσεις πολύ εύκολα και πρόκειται για ένα ιδανικό γλυκό για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου, ειδικότερα ενόψει καλοκαιριού. Διότι, παρασκευάζεται με τα δημητριακά βρώμης Kölln Oat Muesli Φρούτα που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, παρά μόνο όση περιλαμβάνεται εκ φύσεως στα συστατικά!

Ιδού, λοιπόν, πώς θα ετοιμάσεις την πιο γρήγορη και ανάλαφρη no bake lemon tart με λεμόνι και Kölln Oat Muesli Φρούτα – χωρίς προσθήκη ζάχαρης:

Η συνταγή και τα βήματα της επιτυχίας

Για να ετοιμάσεις εύκολα αυτήν τη φρουτένια τάρτα, που δεν χρειάζεται ψήσιμο και η οποία δημιουργήθηκε από τη διατροφολόγο Αλέξια Σταματοπούλου για τα δημητριακά βρώμης Kölln, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά (για 15 μερίδες):

Για την τάρτα

  • 297,5 γρ. (3 ½ φλιτζάνια) Kölln® Oat Muesli Φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 10 βασιλικούς χουρμάδες
  • 40 γρ. (½ φλιτζάνι) φουντούκια ανάλατα
  • 90 γρ. (1 φλιτζάνι) γάλα αμυγδάλου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 20 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Τα βήματα για να ετοιμάσεις τη συνταγή είναι απλά. Συγκεκριμένα, για να φτιάξεις την τάρτα, σε ένα μπολ με καυτό νερό, θα μουλιάσεις αρχικά τους βασιλικούς χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων, θα χτυπήσεις πρώτα τους βασιλικούς χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη πάστα, αφού πρώτα αφαιρέσεις τα κουκούτσια και στη συνέχεια, θα προσθέσεις τα φουντούκια, τα Kölln Oat Muesli Φρούτα -σταδιακά- και τέλος το γάλα και το αλάτι. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, θα το μεταφέρεις και θα το απλώσεις ομοιόμορφα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (26 εκατ.) και με λαδόκολλα, σηκώνοντας λίγο στις άκρες. Θα βάλεις το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσεις την κρέμα λεμονιού.

Για να φτιάξεις την κρέμα λεμονιού, θα χρησιμοποιήσεις ξανά τον επεξεργαστή τροφίμων, θα ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και θα απλώσεις ομοιόμορφα την κρέμα στην τάρτα, αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες. Θα τοποθετήσεις την έτοιμη τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες και στη συνέχεια θα τη διακοσμήσεις, όπως επιθυμείς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι πρόκειται για ένα πραγματικά ανάλαφρο γλύκισμα, αφού μία μερίδα περιέχει μόλις 198 θερμίδες, ενώ την ίδια ώρα σου παρέχει 5 γρ. πρωτεΐνες και 3 γρ. φυτικές ίνες!