Πώς θα ετοιμάσεις σε δέκα λεπτά τα πιο γευστικά brownie granola bites!

Πώς θα ετοιμάσεις σε δέκα λεπτά τα πιο γευστικά brownie granola bites!

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από εμάς, θέλουμε να φροντίζουμε τη διατροφή και την ευεξία μας.

Ωστόσο, με τον ελεύθερο χρόνο μας να είναι δυσεύρετος σχεδόν σε καθημερινή βάση, συχνά καταφεύγουμε σε πρόχειρες διατροφικές λύσεις που όχι μόνο δεν μας χορταίνουν, αλλά δεν είναι ούτε θρεπτικές, ούτε και τόσο γευστικές όσο θα θέλαμε.

Επειδή όμως η διατροφή μας αποτελεί τη βάση της ευεξίας μας, αξίζει να της δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή. Και τα καλά νέα είναι πως δικαιολογίες για να μην τρώμε καλά, δεν υπάρχουν. Διότι υπάρχουν απολαυστικές συνταγές, οι οποίες απαιτούν μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας για να τις ετοιμάσουμε, όπως η παρακάτω συνταγή για brownie granola bites.

Στην προτείνουμε διότι εκτός από γευστική, ταιριάζει άψογα σε μία ισορροπημένη διατροφή, μιας και περιέχει Kölln Oat Granola, που παρασκευάζεται με βρώμη Kölln.

Brownie granola bites για τις στιγμές που θέλεις να φας κάτι γρήγορα

Για να φτιάξεις τη συνταγή για brownie granola bites, που ετοίμασε η διατροφολόγος Αλέξια Σταματοπούλου για τα δημητριακά βρώμης Kölln, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά (για 15 μερίδες):

  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι) Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο Κακάο
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 40 γρ. (2 κ.σ.) μέλι
  • 40 γρ. (½ φλιτζάνι) σκόνη κακάο (άγλυκο)
  • 70 γρ. (1 φλιτζάνι) νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. cranberries (αποξηραμένα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 10 καρύδια ανάλατα (ψιλοκομμένα)
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

Θα ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τη συνταγή προθερμαίνοντας τον φούρνο στον αέρα στους 150˚C. Στη συνέχεια, θα χτυπήσεις τα ασπράδια αβγού σε μαρέγκα (δεν χρειάζεται μίξερ) και θα προσθέσεις το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο κακάο, τον χυμό πορτοκάλι και θα ανακατέψεις τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος θα προσθέσεις τα δημητριακά Kölln Oat Granola Σοκολάτα Μπισκότο Κακάο, τις νιφάδες βρώμης, τα cranberries, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μισή ποσότητα των ψιλοκομμένων ξηρών καρπών. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, θα το μεταφέρεις σε ταψί και αφού πρώτα τοποθετήσεις λαδόκολλα, θα απλώσεις ομοιόμορφα και θα ψήσεις για 10 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, πριν κόψεις τα brownie bites καλό είναι να βεβαιωθείς ότι το μείγμα στο ταψί έχει κρυώσει καλά.

Extra tip: Για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα, δοκίμασε να το αφαιρέσεις από το ταψί και μαζί με τη λαδόκολλα, άφησέ το να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

kerasia.jpg

Ο χρόνος προετοιμασίας της συνταγής είναι μόλις επτά λεπτά, για να ψηθεί αρκούν 10 λεπτά, ενώ μία μερίδα έχει μόλις 92 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως δικαιολογίες για να μην απολαμβάνεις κάθε μέρα κάτι νόστιμο, που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σου, δεν υπάρχουν. «Εξόπλισε», λοιπόν, τα ντουλάπια της κουζίνας σου με Kölln Oat Granola, τραγανό μούσλι με νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης, λευκή σοκολάτα και μπισκότα κακάο και ανακάλυψε το απολαυστικό «πρόσωπο» της καθημερινής διατροφής!