Τα breakfast bowls που θα απογειώσουν τα πρωινά σου

Τα breakfast bowls που θα απογειώσουν τα πρωινά σου
Lefteris_Partsalis

Αν θέλεις να φροντίζεις τη διατροφή και την ευεξία σου καθημερινά, τότε η βρώμη μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο «σύμμαχό» σου σε αυτήν την προσπάθεια.

Βλέπεις, μπορεί η βρώμη να καταναλώνεται κυρίως σε μορφή χυλού για το πρωινό, όμως με τις κατάλληλες προσθήκες, θα γίνει η νέα σου διατροφική αγάπη και θα σε κάνει να μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς να φας το πρωινό σου και να τη σκέφτεσαι και να ανυπομονείς να την απολαύσεις, ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Oatmeal bliss, λοιπόν, και ιδού τα breakfast bowls που θα απογειώσουν τα πρωινά σου και πώς θα τα ετοιμάζεις εύκολα, κάθε πρωί.

BREAKFAST_1.jpg

Απολαυστικά δημητριακά βρώμης ολικής άλεσης με ταχίνι, μέλι, μπανάνα και αποξηραμένα φρούτα

Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να ετοιμάσεις αυτό το πρωινό, που θα δώσει γεύση και ώθηση στα πρωινά σου. Για να ετοιμάσεις αυτό το απολαυστικό και γρήγορο breakfast bowl, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά: 40 γρ Kölln Oat Muesli με Φρούτα - χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μισή μπανάνα, μέλι, ταχίνι και κανέλα.

BREAKFAST_2.jpg

Θα ξεκινήσεις βάζοντας σε ένα μπολ 40 γρ. από τα δημητριακά βρώμης Kölln και στη συνέχεια, θα προσθέσεις λίγο γάλα ή το ρόφημα που επιθυμείς. Για παράδειγμα, τα Kölln Oat Muesli με Φρούτα ταιριάζουν άψογα και με ρόφημα αμυγδάλου, οπότε μπορείς να το προτιμήσεις. Αν το πρωί φεύγεις συνήθως βιαστική, αυτή η συνταγή θα σου «λύσει» τα χέρια, αφού για να την ετοιμάσεις, αρκεί να βάλεις τα δημητριακά με τη βρώμη και το ρόφημα που θέλεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια, να προσθέσεις τα toppings που σου αρέσουν. Για πολλή γεύση και ακόμη περισσότερη απόλαυση και ενέργεια, μπορείς να προσθέσεις λεπτές φέτες από μισή μπανάνα ή και λίγα αποξηραμένα φρούτα όπως berries, μία ή μισή κουταλιά ταχίνι, λίγη κανέλα και λίγο μέλι!

Το κλασικό porridge στην πιο απολαυστική εκδοχή του

Τα πρωινά που θέλεις να ανταμείψεις τον εαυτό σου με ένα γευστικό πρωινό που θα σε κάνει να νιώσεις «βασίλισσα», πες «ναι» στη βρετανική εκδοχή του χυλού με βρώμη και δώσε στο breakfast bowl σου ένα απολαυστικό twist με τις δικές σου προσθήκες. Προτού όμως σου αποκαλύψουμε τα υλικά της συνταγής, θα μοιραστούμε μαζί σου τα tips, για να ετοιμάσεις με επιτυχία το αγαπημένο και παραδοσιακό πρωινό των Βρετανών.

Αρχικά να σημειώσουμε πως εκτός από γάλα ή κάποιο φυτικό ρόφημα, μπορείς να ετοιμάσεις το porridge και με νερό. Θα βάλεις το νερό ή το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και όταν δεις πως αρχίζει να βράζει, θα προσθέσεις 40 γρ. βρώμης. Θα χαμηλώσεις τη φωτιά και θα ανακατεύεις συνεχώς, ώστε να δέσει και μην κολλήσει το μείγμα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Θα μαγειρέψεις τη βρώμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό ή το γάλα και να αποκτήσει το μείγμα μία κρεμώδη υφή. Αν δεις πως ο χυλός δεν είναι έτοιμος και αρχίζει να κολλάει, μπορείς να βάλεις λίγο ακόμη νερό ή γάλα. Καθώς θα ανακατεύεις, θα προσθέσεις πολύ λίγο αλάτι και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Θα βγάλεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά και θα προσθέσεις υλικά που θα απογειώσουν το porridge σου.

Εμείς προτείνουμε να απολαύσεις το porridge σου με μερικά λεπτά κομμάτια από μήλο, μία κουταλιά από Kölln Oat Muesli με Φρούτα - χωρίς προσθήκη ζάχαρης για να γίνει πιο τραγανό, κανέλα, λίγο μέλι και λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μέλι, μερικές λεπτές φέτες μπανάνας, κανέλα και φρούτα του δάσους για έξτρα νοστιμιά!

BREAKFAST_3.jpg

Τα πιο λαχταριστά overnight oats για εσένα που πάντα βιάζεσαι

Για εσένα που το πρωί δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις, αλλά μόνο να απολαύσεις γρήγορα το πρωινό σου, σου έχουμε μία συνταγή που θα σε καλύψει γευστικά και θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Ο λόγος για τα overnight oats με μούσλι δημητριακών βρώμης Kölln, γάλα ή ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου, σπόρους chia και τα toppings που προτιμάς.

Θα ετοιμάσεις τα overnight oats ως εξής: Θα ξεκινήσεις βάζοντας σε ένα γυάλινο ποτήρι ή σε ένα μικρό γυάλινο βάζο 40 γρ. Kölln Oat Muesli με Φρούτα - χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia, μία κουταλιά γιαούρτι και αν το επιθυμείς, λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις το γάλα ή το φυτικό ρόφημα της επιλογής σου και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα ανακατέψεις το μείγμα και θα το βάλεις στο ψυγείο, αφού πρώτα κλείσεις με ένα καπάκι το βάζο ή καλύψεις το ποτήρι. Θα αφήσεις το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

Το πρωί όταν ξυπνήσεις, θα βγάλεις το μείγμα από το ψυγείο και θα προσθέσεις τα toppings που σου αρέσουν. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις κανέλα, περισσότερο μέλι, λίγο ταχίνι, αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένη καρύδα, berries και φρούτα. Μπορείς, επίσης, να «παίξεις» με τον συνδυασμό μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, με τόσες γευστικές και θρεπτικές επιλογές, δικαιολογίες για να φεύγεις από το σπίτι χωρίς να τρως τα δημητριακά βρώμης σου, δεν υπάρχουν. Δοκίμασε, λοιπόν, να εμπλουτίσεις το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου με τα κατάλληλα προϊόντα βρώμης, τα φρούτα και τα must toppings και θα μας θυμηθείς!