Τα σνακ με granola που θα δώσουν μία πιο απολαυστική «νότα» στο δεκατιανό σου

Τα σνακ με granola που θα δώσουν μία πιο απολαυστική «νότα» στο δεκατιανό σου
Lefteris_Partsalis

Πόσες φορές έχει τύχει να βρίσκεσαι στο γραφείο και λίγο πριν την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, να σε πιάνει μία ακατανίκητη λιγούρα για κάτι γλυκό;

Άραγε, πόσο συχνά καταφεύγεις στον αυτόματο πωλητή της εταιρείας ή σε μία πρόχειρη λύση, επειδή την ώρα που ένιωσες το στομάχι σου να «παραπονιέται», δεν είχες ένα σνακ στο backpack ή το συρτάρι του γραφείου σου;

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δώσεις στο δεκατιανό σου την αξία που του αναλογεί και να το μετατρέψεις σε μία «ιεροτελεστία» απόλαυσης. Και το «κλειδί» για να συμβεί αυτό είναι η βρώμη και συγκεκριμένα, η granola!

Αξίζει πραγματικά να κάνεις την granola, που παράγεται με βάση τη βρώμη, μέρος και του δεκατιανού επενδύοντας σε έξυπνα σνακ που θα δώσουν περισσότερη γεύση στις στιγμές σου. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να αντλήσεις έμπνευση για τα ιδανικά σνακ με granola που μπορείς να κάνεις μέρος του μενού σου.

LP5R8887.jpg

Λαχταριστά μπισκότα με granola που έχουν γεύση σοκολάτα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή! Για να την ετοιμάσεις, θα χρειαστεί να έχεις στην κουζίνα σου τα εξής υλικά: Kölln Oat Granola Σοκολάτα - Μπισκότο, 1 κ.γ. σπόρους chia ή ένα αβγό εναλλακτικά, 1/4 κούπας φυστικοβούτυρο, 1/4 κούπας ταχίνι ή βούτυρο αμυγδάλου, 1 κουταλιά μέλι, 1/2 κούπας αμύγδαλα σε φέτες, 1 κ.γ. αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας και 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα.

LP5R8883.jpg

Για να ετοιμάσεις τα μπισκότα, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και σε ένα ταψί, θα απλώσεις αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ θα ανακατέψεις το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι ή το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και θα ανακατέψεις. Αμέσως μετά θα ρίξεις στο μπολ τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Θα προσθέσεις 100 γρ. Kölln Oat Granola Σοκολάτα - Μπισκότο, τους σπόρους chia ή το αβγό, τα κομμένα αμύγδαλα και θα ανακατέψεις πάλι. Με τα χέρια σου θα δημιουργήσεις τα μπισκότα και θα τα τοποθετήσεις στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Θα ψήσεις για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν τα μπισκότα σου μία χρυσαφένια απόχρωση.

Απολαυστικές μπάρες με granola που δεν χρειάζονται ψήσιμο

Αρκούν μόλις δέκα λεπτά για να ετοιμάσεις αυτό το σνακ με granola για το δεκατιανό σου, που θα βάζει γεύση στις στιγμές σου. Για να ετοιμάσεις τις νόστιμες μπάρες με granola, θα χρειαστεί να έχεις στην κουζίνα σου: 1 κούπα Kölln Oat Granola Σοκολάτα – Μπισκότο Κακάο, 1/2 κούπας μέλι, 1/2 κούπας ταχίνι, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/4 κ.γ. αλάτι.

LP5R8966.jpg

Σε ένα μπολ θα ανακατέψεις το μέλι, το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα προσθέσεις 1 κούπα Kölln Oat Granola Σοκολάτα – Μπισκότο Κακάο και αλάτι και θα ανακατέψεις ξανά. Σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί, θα τοποθετήσεις το μείγμα, αφού πρώτα βρέξεις τα χέρια σου -ώστε να μην κολλάνε- και για να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα. Θα βάλεις το μείγμα στο ψυγείο και θα το αφήσεις να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για μερικές ώρες. Όταν βγάλεις το μείγμα από το ψυγείο, θα το κόψεις σε κομμάτια που θα έχουν σχήμα μπάρας.

Είτε προτιμήσεις τα Kölln Oat Granola - τραγανό μούσλι με νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης - με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και μπισκοτάκια, είτε με λευκή σοκολάτα και μπισκότα κακάο, το σίγουρο είναι πως αρκεί να έχεις φαντασία και διάθεση, για να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα σνακ και συνταγές για το δεκατιανό σου -και όχι μόνο!