Αφράτο, σπιτικό σκορδόψωμο με τριμμένη παρμεζάνα!

Το πιο λαχταριστό ψωμάκι σε μια πανεύκολη συνταγή.

Αν είστε φαν του σκορδόψωμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψετε αυτή την υπέροχη, αλμυρή εκδοχή του, η οποία ταιριάζει σε κάθε γεύμα.

Υλικά
3κ.σ. ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
3κ.σ. μαϊντανός
1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. αλάτι
5κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
2 αβγά
500γρ. κατεψυγμένη ζύμη για ψωμί
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το βούτυρο και τα αβγά μέχρι να δέσουν. Σπάστε τη ζύμη του ψωμιού σε μικρές μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και βουτήξτε τα στο μείγμα.
3. Βάλτε τις μπάλες στη φόρμα. Μόλις καλύψετε τον πάτο με μια στρώση, πασπαλίστε με παρμεζάνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία (μπάλες, παρμεζάνα, μπάλες, παρμεζάνα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 45 λεπτά). Προθερμάνετε στο μεταξύ τον φούρνο στους 180C.
4. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι το σκορδόψωμο να γίνει χρυσό.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ