Η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα με άρωμα θάλασσας

Φέρτε την παραλία στο τραπέζι σας!

Τώρα που αρχίζει να καλοκαιριάζει για τα καλά και όλοι έχουμε ανάγκη από τακτικές επισκέψεις στη παραλία, καλό είναι να βάλουμε και μερικά «θαλασσινά» πιάτα στο τραπέζι μας, τόσο για να υιοθετήσουμε τη καλοκαιρινή διάθεση όσο και για να βάλουμε λίγη ποικιλία στη διατροφή μας. Η ακόλουθη σαλάτα με γαρίδες είναι πολύ απλή και εύκολη και θα δώσει απίστευτη νοστιμιά στο τραπέζι σας.

Υλικά
1 μεγάλο μαρούλι
500γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τις γαρίδες (είτε κατεψυγμένες, είτε καθαρισμένες φρέσκιες) και τις βάζετε με λίγο αλάτι να βράσουν, για περίπου 15 λεπτά.
2. Όταν βράσουν τις σουρώνετε καλά, τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
3. Στο μούλτι χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη (η δοσολογία τους πάει ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλετε τη σος). Εναλλακτικά μπορείτε να τα χτυπήσετε και σε ένα απλό σέικερ.
4. Πλένετε το μαρούλι καλά και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε μια σαλατιέρα.
5. Προσθέτετε τις γαρίδες και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος της μουστάρδας που έχετε φτιάξει.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ