Πείνασες; Ψητές πατάτες με cheddar, μπέικον και philadephia

Ερμιόνη Σαρρή
Πείνασες; Ψητές πατάτες με cheddar, μπέικον και philadephia

Γυρίζεις στο σπίτι και πεινάς. Το δίλημμα όμως είναι μεγάλο. Από τη μία βαριέσαι να μαγειρέψεις και από την άλλη δε θες να παραγγείλεις και πάλι έτοιμο φαγητό. Το παιδί που κάνει το delivery έχει μάθει πια το μικρό σου όνομα και το έχεις πάρει κάπως απόφαση να μαζευτείς. Δες, λοιπόν, μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή η οποία θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Εντάξει, δεν είναι και πολύ διαιτητική, αλλά είναι άκρως... λαχταριστή.

Υλικά:

  • 4 - 6 μέτριες πατάτες
  • 4 έως 6 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Γέμιση: τσένταρ, μπέικον, τυρί κρέμα philadephia, και σχοινόπρασο
patates me cheddar ac362

Εκτέλεση:

  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσεις. Ύστερα, τοποθέτησε την καθεμία ξεχωριστά μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο και πριν το κλείσεις, άλειψέ την με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισέ την με αλάτι και πιπέρι (ελάχιστη ποσότητα).
  • Τοποθέτησέ τις στο φούρνο και άφησε τις να ψηθούν για 20 λεπτά στους 200°C.
patatessealouminoxarto f897e
  • Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβεις στη μέση και τις γεμίζεις με μικρά κομματάκια μπέικον, τριμμένο cheddar . Στην κορυφή ρίξε μία κουταλιά της σούπας philadephia και για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πασπάλισέ τις με σχοινόπρασο.
patatesmecheddarmpeikon 03190