Πουρές πατάτας στο φούρνο με τυριά: Μια συνταγή σκέτη… κόλαση!

Πουρές πατάτας στο φούρνο με τυριά: Μια συνταγή σκέτη… κόλαση!

Θα σου τρέξουν τα σάλια

Συνοδεύει άψογα όλα τα κρέατα και συνδυάζεται με πάρα πολλές διαφορετικές σάλτσες. Φυσικά μιλάμε για τον λατρεμένο μας πουρέ πατάτας, στον οποίο έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία (φανταζόμαστε κι εσύ).


Σήμερα, λοιπόν, σου προτείνουμε την πιο αγαπημένη μας συνταγή για λαχταριστό πουρέ πατάτας φούρνου με ποικιλία τυριών. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πώς θα τον φτιάξεις:

Υλικά:


800 γρ. πατάτες (κομμένες σε μεσαία κομμάτια)
40 γρ. βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
½ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα με μείγμα τριμμένων τυριών
¼ της κούπας γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:


Κόβεις τις πατάτες σε μεσαία κομμάτια και τις ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. Τις βράζεις για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις βγάζεις από την κατσαρόλα, τις στραγγίζεις καλά και τις ρίχνεις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Με την πρέσα του πουρέ ή με ένα πιρούνι τις λιώνεις πλήρως. Έπειτα προσθέτεις το γάλα, το βούτυρο, το μείγμα τυριών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις ελαφρώς με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 C και τοποθετείς τον πουρέ σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ισιώνεις με ένα μαχαίρι την επιφάνειά του και τέλος πασπαλίζεις με την παρμεζάνα. Ψήνεις για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Διάβασε ακόμα

Γρήγορη συνταγή: Μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου, με μόλις 3 υλικά!