Μυρωδάτη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα σε 3 κινήσεις!

Μυρωδάτη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα σε 3 κινήσεις!

Σαν ένα πιο ελαφρύ γαλακτομπούρεκο!

Σκεφτείτε όλη τη γλύκα και τη τραγανιστή απόλαυση του γαλακτομπούρεκου, αλλά σε μια πιο δροσερή και ελαφριά εκδοχή, γεμάτη με τα αρώματα και τους χυμούς μυρωδάτων πορτοκαλιών. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Αφιερώστε ελάχιστο από τον χρόνο σας και ξεκινήστε την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξυλάκι κανέλλας
φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αρχίζετε να ρίχνετε τα φύλλα κρούστας, τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια.
2. Όταν τελειώσετε βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
3. Στο μεταξύ έχετε βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει και όταν ψηθεί το γλυκό το χαράζετε και ρίχνετε το σιρόπι (το οποίο έχει κρυώσει).

Tip: Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με σαντιγί ή παγωτό.