Δροσερό και τραγανό γλυκό με γιαούρτι, σοκολάτα και δημητριακά

Δροσερό και τραγανό γλυκό με γιαούρτι, σοκολάτα και δημητριακά

Γλυκό χωρίς όλες τις θερμίδες που συνήθως έχουν τα γλυκά αλλά με πολύ περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, και φυσικά εκπληκτική γεύση. Γιατί ένα απολαυστικό, δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό, δεν χρειάζεται να είναι πάντα παγωτό, ούτε να αποτελεί κίνδυνο για τη σιλουέτα μας.

Υλικά
400γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
120γρ. κορν φλέικς
60γρ. σοκολάτα λευκή
15γρ. σταφίδες
15γρ. καρύδια
1 φύλλο ζελατίνης
50γρ. μέλι

Εκτέλεση
1.Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την ανακατεύετε με τα κορν φλέικς.
2.Τοποθετείτε σε ένα ταψί, ένα στεφάνι τούρτας διαμέτρου 15εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα, αδειάζετε σ' αυτό το μείγμα σοκολάτας και το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
3.Λιώνετε το φύλλο της ζελατίνης σε ζεστό νερό.
4.Ανακατεύετε το μέλι μαζί με το γιαούρτι και τη ζελατίνη.
5.Αδειάζετε από πάνω τα κορν φλέικς και το μείγμα του γιαουρτιού και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να «δέσει».
5.Το σερβίρετε με καρύδια και σταφίδες.