Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μια συνταγή σκέτη νοστιμιά κατευθείαν από την Ιταλία. Καλή επιτυχία και να είστε σίγουροι πως οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν!
Υλικά
10 γρ.. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
1 κονσέρβα μανιτάρια
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 κύβος χοιρινού ή λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι νερό
Eκτέλεση
1 Σε ένα μπολ βάζουμε βραστό νερό και αφήνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
2 Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το ζωμό τους.
3 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον κύβο λαχανικών ή του χοιρινού, το νερό και το μισό φλιτζάνι με το ζωμό από τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
5 Ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε βράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
6 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
7 Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.