Τώρα που μπήκε η Άνοιξη αξίζει να δοκιμάσεις αυτές τις συνταγές σπιτικής λεμονάδας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τώρα που μπήκε η Άνοιξη αξίζει να δοκιμάσεις αυτές τις συνταγές σπιτικής λεμονάδας

Πραγματικά θα ξετρελαθείς

Μόλις μία ημέρα απέχουμε από το Σαββατοκύριακο και μία εβδομάδα για το τριήμερο του Πάσχα. Ο καιρός όσο περνάνε οι μέρες φτιάχνει ολοένα και περισσότερο και σίγουρα η διάθεση για μία δροσιστική σπιτική λεμονάδα είναι στα ύψη. Επιβάλλεται άλλωστε ένα Σάββατο απόγευμα στην αυλή, κάτω από τον ήλιο να κρατάς το απόλυτο δροσιστικό σπιτικό ρόφημα.

Εμείς βρήκαμε για σένα δύο απίστευτες και υπερτέλειες συνταγές για να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο (και κάθε Σαββατοκύριακο) την πιο λαχταριστή λεμονάδα.

Lavender Basil Lemonade 8

#1. Λεμονάδα με λεβάντα και βασιλικό (δεν θα σου πάρει πάνω από 20’)

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη λεβάντα
3/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένα (+ άλλο λίγο για το γαρνίρισμα)
1/3-1/2 φλιτζάνι μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη*
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
πάγο για το σερβίρισμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξε την λεβάντα και τα 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Εάν χρησιμοποιήσεις κρυσταλλική ζάχαρη, πρόσθεσε τη επίσης στο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό, κλείσε με το καπάκι και άφησε το για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια στύψε το λεμόνι σε μία κανάτα και ανακατέψε το με το μέλι (αν δεν έχεις ήδη προσθέσει ζάχαρη νωρίτερα), προσθέτοντας 3 φλιτζάνια νερό. Μόλις ο βασιλικός έχει γίνει ένα με το παραπάνω μείγμα, στράγγιξε το και ρίξε το στην κανάτα με τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια δοκίμασε τη. Εάν η λεμονάδα είναι γλυκιά, πρόσθεσε νερό, αν έχει ξινή γεύση προσθέστε μέλι (1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά), έως ότου η λεμονάδα γίνει όπως ακριβώς τη θες. Με 1/3 φλιτζανιού μέλι έχει την ιδανική γεύση. Τοποθέτησε τη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Για το σερβίρισμα, βάλε τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με τριμμένο πάγο και γάρνιρε τη με λεβάντα και βασιλικό.

* Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κρυσταλλική ζάχαρη, θα χρειαστείς περίπου 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, καθώς το μέλι είναι λίγο πιο γλυκό από τη ζάχαρη.

Summer Sodas 3 Ways 6

#2. Λεμονάδα με μάνγκο

Υλικά:
2 ώριμα μάνγκο αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους (περίπου δύο φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι μέλι ή νέκταρ αγαύης
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
παγωμένο kombucha ή ανθρακούχο νερό

Σε ένα μπλέντερ, ρίξε το μάνγκο, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Ρίξε το μείγμα σε ένα βάζο και βάλε το στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να το σερβίρεις. Όταν θελήσεις να πιεις ρίξε το μείγμα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και γέμισε το με παγωμένη kombucha ή ανθρακούχο νερό.