Πασχαλινά κουλουράκια λαδιού, τραγανά και αφράτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Πασχαλινά κουλουράκια λαδιού, τραγανά και αφράτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι ετοιμασίες του Πάσχα είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.





Παραδοσιακά στο χωριό μου σήμερα ετοιμάζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια που κερνάμε με τον καφέ στις πολλές επισκέψεις των φίλων και συγγενών. Η συνταγή που θα σας δείξω σήμερα είναι της μητέρας μου που την έχει πάρει από τη δική της γιαγιά! Πρόκειται για απλά αλλά πεντανόστιμα κουλουράκια λαδιού που φτιάχνονται με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.



Βρείτε λίγο χρόνο λοιπόν σήμερα ή αύριο και ετοιμάστε μαζί με τους μικρούς σας ζαχαροπλάστες αυτά τα λαχταριστά, μυρωδάτα κουλουράκια!
Καλή ανάσταση!

Υλικά
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 ¼ κούπα ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2κγ κανέλα
1/2κγ γαρύφαλλο
2κγ baking powder
1κγ baking soda
1/2κγ αλάτι



H συνέχεια στο mothersblog.gr