Κόκορας κρασάτος με ντοματούλα

Κόκορας κρασάτος με ντοματούλα

Ένα από τα κλασικά κυριακάτικα φαγητά που θα θέλαμε να τρώμε και τις καθημερινές είναι ο κόκορας κρασάτος. Και το τέλειο με αυτό το φαγητό είναι ότι ταιριάζει με όλα τα συνοδευτικά από διάφορα ζυμαρικά, πατάτες τηγανιτές και ρύζι σε βραστά λαχανικά. Μην ξεχνάτε ότι είναι και καλύτερος τρόπος να μοσχομυρίσει η κούλανα σας.

Υλικά

1 μεγάλο κόκορα (το κόβετε και χρησιμοποιείτε και μπουτάκια και στήθος κόκορα)

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, κόκκοι μαύρου πιπέρι

Εκτέλεση

1.Πλένετε καλά το κρέας και βγάζετε την πέτσα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κόκορα να κάψουν μαζί με τα κρεμμύδια.

2.Όταν πάρουν λίγο χρώμα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.

3.Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό για να μην σας κολλήσει και αφήστε το φαγητό σας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει μαζί με τα υλικά. Λίγο πριν το βγάλετε από την φωτιά ρίχνετε και το υπόλοιπο λαδάκι.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!