Κυριακάτικα scones με λευκή σοκολάτα για να μπεις στο Halloween Mood!

Ερμιόνη Σαρρή
Κυριακάτικα scones με λευκή σοκολάτα για να μπεις στο Halloween Mood!

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και το halloween mood είναι στα ύψη. Μπορεί να μην σκάλισες κολοκύθα (η δικιά μας Διονυσία το έπραξε) αλλά όσο να ναι έχει αρχίσει να σου αρέσει το όλο αυτό ξενόφερτο έθιμο. Το παρακάτω γλυκό δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για το Halloween απλά η κολοκύθα ως υλικό... υπερτερεί.

Οι Άγγλοι λατρεύουν τα scones και ιδιαίτερα για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου ή τα απογεύματα ως συνοδευτικό για το τσάι τους. Δοκίμασε και εσύ να τα φτιάξεις και θα καταλάβεις απολύτως το γιατί. Μπορούν να υπάρξουν εκατό τοις εκατό στο μενού ενός κυριακάτικου brunch.

Υλικά:

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας baking pownder

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κ.γ αλάτι

(1/2 φλιτζάνι) αλατισμένο βούτυρο τριμμένο σε ένα τρίφτη όπως ακριβώς και το τυρί

1 αυγό

1 / 4- 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

1/2 κύπελλο κολοκύθας

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας

ESPRESSO γλάσο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές σούπας σφενδάμου

1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη

1-2 κουταλιές σούπας καφέ

White Chocolate Pumpkin Scones with Espresso Glaze 7

Εκτέλεση:

1.Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς κελσίου.

  1. Σε ένα μπολ, ρίξε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη,την κανέλα και το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και ρίξε μέσα το αλεύρι. Πρόσθεσε το αυγό, 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα, κολοκύθα και βανίλια. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν η ζύμη σου φαίνεται ξηρή, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα για να αποκτήσει η ζύμη σου την υφή που πρέπει. Ρίξε μέσα τα τσιπ σοκολάτας. Γύρισε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σχημάτισε έναν κύκλο πάχους 1 ίντσας. Κόψε τη ζύμη σε 8 λωρίδες. Τοποθέτησε τα κομμάτια στο ταψί (χρησιμοποίησε και αντικολλητικό χαρτί) . Άπλωσε λίγο βουτυρόγαλα πάνω από κάθε κομμάτι. Μετάφερέ τα στον καταψύκτη για 15 λεπτά.
  1. Ψήσε τα στους 100 βαθμούς κελσίου, 15 έως 18 λεπτά, ενώ στα μισά του χρόνου γύρισέ τα.
  1. Εν τω μεταξύ, κάνε το γλάσο. Πρόσθεσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Άφησέ το βούτυρο περίπου 2-3 ​​λεπτά πάνω στην φωτιά. Ανακάτευέ το συχνά. Αφαίρεσέ το από την φωτιά και χτύπα το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη σε σκόνη και 1 κουταλιά της σούπας καφέ, προσθέτοντας περισσότερο καφέ, εάν χρειάζεται, για να λειανθεί το λούστρο. Μην προσθέσεις περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας.