Μακαρονάδα με ελιές και μοτσαρέλα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μακαρονάδες υπάρχουν πολλές, η αιώνια αγάπη που θα τους τρέφουμε όμως είναι μία. Αυτή είναι μια μυρωδάτη, μεσογειακή συνταγή για λαχταριστή μακαρονάδα, εντελώς καλοκαιρινή και πολύ εύκολη, για να ξεφύγετε λίγο από τις συνηθισμένες σάλτσες.
Υλικά
2 πακέτα λινκγουίνι
250γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
150γρ. ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσια)
200γρ. λιαστές ντομάτες με κάππαρη
2 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη)
2 κρεμμύδια
300γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
1. Σε κατσαρόλα σωτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
2. Τα σβήνετε με το κρασί.
3. Ρίχνετε την ντομάτα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγο.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και τη ρίγανη.
5. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη την κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις ελιές, τα 2/3 της μοτσαρέλας και ανακατεύετε.
6. Αφού έχετε βράσει τα λινγκουίνι, τα μεταφέρετε χωρίς να τα στραγγίσετε με μια πιρούνα μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά.
7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας την μακαρονάδα με επιπλέον μοτσαρέλα.
"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"