Η συνταγή για τα τέλεια κρεμώδη linguini, που πρέπει να δοκιμάσεις απόψε

Η συνταγή για τα τέλεια κρεμώδη linguini, που πρέπει να δοκιμάσεις απόψε

Μια «ελαφριά» εναλλακτική για εσένα που λατρεύεις την καρμπονάρα!

Αν στην ερώτηση «ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;» απαντάς -με τύψεις- «η καρμπονάρα» ή «οτιδήποτε με κρέμα γάλακτος», τότε σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να φτιάξεις μια εξίσου νόστιμη μακαρονάδα με κρεμώδη υφή αλλά πολύ λιγότερες θερμίδες.

Plus: H συνταγή περιέχει μανιτάρια και σπανάκι, για να προσθέσεις λίγα περισσότερα λαχανικά σε ένα κάθε άλλο παρά βαρετό και άνοστο φαγητό!

Υλικά:

1/2 πακέτο ζυμαρικά (δοκίμασε spaghetti ή linguini)
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
2 μεγάλες χούφτες φρέσκο σπανάκι, πλυμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(προαιρετικά) λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, σε αλατισμένο νερό. Σούρωσέ τα, κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. Για τη σάλτσα, λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σωτάρισέ τα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 2 με 3 λεπτά). Ρίξε το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακάτεψε. Ρίξε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και ανακάτεψε για λίγο, μέχρι να «μαραθούν» τα φύλλα του, προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχεις κρατήσει στην άκρη. Ρίξε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας. Μόλις πήξει η σάλτσα, κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά και σέρβιρε τα ζυμαρικά, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Διάβασε επίσης:

Το μαμαδίστικο τρικ για να έχουν τα κεφτεδάκια σου λιγότερες θερμίδες

Αυτό είναι το μυστικό για να κάνεις τις πατάτες φούρνου πιο τραγανές και από τις τηγανιτές