Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις συνταγές με ζυμαρικά

Τα 3 βασικά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις συνταγές με ζυμαρικά

Ακολούθησε αυτά τα tips για να πετύχεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα.

Τα ζυμαρικά είναι, σε γενικές γραμμές, μια από τις καλύτερες επιλογές μας όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι εύκολο αλλά γευστικό. Ωστόσο, όσο ενσωματωμένα κι αν είναι στη διατροφική μας κουλτούρα, υπάρχουν μικρά μυστικά για το μαγείρεμά τους που ίσως να σου έχουν ξεφύγει.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που πιθανότατα κάνεις κι εσύ:

-Δεν συνδυάζεις το είδος του ζυμαρικού με τη σάλτσα.

Πράγματι, τα «κλασικά» spaghetti πάνε σχεδόν με κάθε σάλτσα, αλλά, το κατάλληλο ζυμαρικό μπορεί πραγματικά να απογειώσει μια συνταγή. Επειδή όμως δεν χρειάζεται να έχεις τις γνώσεις του Gordon Ramsay για να φτιάξεις μια μακαρονάδα, ο γενικός κανόνας που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως οι ελαφριές, ντελικάτες και με ρευστή υφή σάλτσες ταιριάζουν περισσότερο στα λεπτά ζυμαρικά, ενώ οι πιο πλούσιες, έντονες σε γεύση και παχύρευστες σάλτσες βρίσκουν το ιδανικό ταίρι τους σε πιο χοντρά είδη pasta.

-Δεν βάζεις αρκετό αλάτι στο νερό που βράζεις τα ζυμαρικά.

«Πάντα νομίζουμε ότι έχουμε βάλει αρκετό αλάτι, αλλά τελικά ποτέ δεν είναι αρκετό» λέει η ιταλικής καταγωγής διάσημη chef Giada De Laurentiis. Και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε. Το μυστικό λοιπόν είναι να μην τσιγκουνευτείς το αλάτι, αλλά ούτε και το νερό: Τα ζυμαρικά χρειάζονται χώρο για να βράσουν σωστά, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς μια μεγάλη κατσαρόλα και αρκετό νερό, τόσο αλατισμένο ώστε να θυμίζει στη γεύση αυτό της θάλασσας.

-Δεν κρατάς λίγο από το νερό των ζυμαρικών για τη σάλτσα.

Το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά είναι πλούσιο σε άμυλο, κάτι που θα κάνει τη σάλτσα σου να δέσει, δίνοντάς της αυτήν την υπέροχη υφή που έχουν συνήθως τα πιάτα στα ιταλικά εστιατόρια. Απλώς πρόσθεσε 4-5 κουταλιές στη σάλτσα που βράζει και άφησε το άμυλο να κάνει τα μαγικά του.

Δες ακόμα: Η συνταγή για τα τέλεια κρεμώδη linguini, που πρέπει να δοκιμάσεις απόψε