Φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

Ερμιόνη Σαρρή
Φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

Ώρα να μυρίσει το σπίτι σου Πάσχα και... τσουρέκι!

Παρακάτω θα μάθεις μία πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου τσουρέκια. Μη διστάσεις να την ακολουθήσεις και τους υπόλοιπους μήνες καθώς το τσουρέκι μπορεί να συνοδεύει τον καφέ σου και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Υλικά

  • 1200 γρ περίπου αλεύρι για τσουρέκια
  • 4 αυγά
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ γάλα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 185 γρ βούτυρο
  • 1+1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
  • 1 κ.γ μαχλέπι
  • 1 κ.γ κάρδαμο

Εκτέλεση:

Ρίξε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τα μυρωδικά και ανακάτεψέ τα ελάχιστα με τα χέρια σου. Ταυτόχρονα, βάλε να βράζουν σε χαμηλή φωτιά μέσα σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Λίγο πριν πάρει βράση (το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό), κατέβασέ το από τη φωτιά και πρόσθεσε το αλάτι και τα αυγά. Χτύπησέ τα ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα, πρόσθεσε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα σε αυτό με το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα τα ανακατεύεις.

Μόλις δημιουργηθεί το ζυμάρι, σκέπασέ το πολύ καλά με μία πετσέτα και άφησέ το να φουσκώσει για 2-3 ώρες. Το ζυμάρι πρέπει σχεδόν να διπλασιαστεί.

Μόλις περάσουν οι ώρες πάρε τη μαρίζα, δίπλωσε το ζυμάρι για πέντε με έξι φορές μέχρι να ξεφουσκώσει λιγάκι και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες.

Βγάλε το ζυμάρι από το ψυγείο, χώρισέ τη κομμάτια και άπλωσε με ένα πινέλο πάνω τους λίγο καλαμποκέλαιο.

Πλέξε με δύο ή τρία κομμάτια κάθε σου τσουρέκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου.

Υ.γ Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς κελσίου.

Δες και αυτό:

Το λάθος που κάνεις και «σπάνε» τα αβγά κατά το βράσιμο!