Βρες το ιδανικό βράσιμο: 2 ιδέες με βραστά αυγά που θα λατρέψεις

Πατουχέα Μαριάννα
Βρες το ιδανικό βράσιμο: 2 ιδέες με βραστά αυγά που θα λατρέψεις

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου

Είτε τα προτιμάς σφιχτά είτε τα προτιμάς μελάτα, τα αυγά αποτελούν τον ιδανικότερο και πιο εύκολο σύμμαχό σου στο αδυνάτισμα. Όντας μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, τα θρεπτικά στοιχεία τους στοιχεία είναι ικανά να κατευνάσουν την πείνα και να βελτιώσουν τον μεταβολισμό σου.

Συνταγή 1η

Αυγοσαλάτα: Θα χρειαστείς τρία σφιχτά βρασμένα αβγά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, ¼ λευκό κρεμμύδι τριμμένο, ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα, ¾ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light. Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα που θα τις ανακατέψεις σε ένα ξεχωριστό μπολ με λίγο λάδι. Ένωσε τα δύο μείγματα και θα έχεις την τέλεια γέμιση για sandwich.

Συνταγή 2η

Γεμιστά αυγά με αβοκάντο και μαγιονέζα: Άκρως γευστική και θρεπτική συνταγή για την οποία θα χρειαστείς 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζας, 1 αβοκάντο κομμένο στη μέση, ξύσμα από ½ λεμόνι, ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, λίγη πάπρικα και 4 αυγά βραστά. Κόψε τα αυγά στη μέση και αφαίρεσε τον κρόκο τους προσεκτικά. Σε ένα μπολ βάλε τη μαγιονέζα, τους κρόκους, το καθαρισμένο αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του και ανακάτεψε καλά. Γέμισε τα αυγά με το μείγμα αυτό και πασπάλισέ τα με λίγη πάπρικα.

Διάβασε ακόμα:

Πόσο διατηρούνται τα βρασμένα αυγά;

Πίτσα στη δίαιτα; Κι όμως γίνεται!