Φτιάξε την πιο νόστιμη σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά

Πατούλια Κατερίνα
Φτιάξε την πιο νόστιμη σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά

Τα υλικά για τη σπιτική μπεσαμέλ τα έχεις στα ντουλάπια σου

Η αγαπημένη μας λευκή σάλτσα, για το παστίτσιο και το μουσακά, η μπεσαμέλ, δεν θα βγει ξανά από ένα έτοιμο κουτί! Η σπιτική μπεσαμέλ με τέσσερα υλικά είναι γρήγορη, εύκολη και σούπερ νόστιμη.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά για 4 μερίδες ή ένα μέτριο ταψί!

60 γραμμάρια βούτυρο της επιλογής σου
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 ml γάλα
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Λιώνεις το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Έχεις στα χέρια αυγοδάρτη για να ανακατεύεις διαρκώς.
Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για ένα λεπτό.
Ζεσταίνεις το γάλα και το προσθέτεις λόγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει.
Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Αλατοπιπερώνεις και τρίβεις μοσχοκάρυδο.

Προαιρετικά: Ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.

Μπορείς να προσθέσεις και ένα κρόκο αυγού, τη στιγμή που το μείγμα θα έχει κρυώσει και να ανακατέψεις για να ενσωματωθεί σωστά.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το Cheesecake με φρέσκιες φράουλες θα σε ξετρελάνει